Mann uthengt som syk, gal og pedofil på internett.

Han kritiserte et ekteskapsbyrå og blir nå uthengt som pedofil og tilbakestående på byråets hjemmesider. 34-åringens fornavn og hjemsted er allerede lagt ut på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har byrået hatt en avstemning blant kundene, der flertallet vil ha fullt navn og adresse.

- Jeg føler meg hjelpeløs, usikker og veldig utilpass, sier 34-åringen, som bor i en bygd med 200 innbyggere. I februar fortalte han om sine opplevelser med formidlingsbyrået AWC Norge i Dagbladet. Han fikk fire timer på å bestemme seg for om han ville ha en 21 år gammel kvinne fra Filippinene som han skulle gifte seg med.

- Mot å betale flybilletten og 600 kroner kunne jeg få henne hjem med tre måneders bytterett, sa han.

- Syke fantasier

Byrået skriver følgende på sin egen web-side på Internett: «Vedkommende ønsket seg jenter i alderen mellom 12 og 14 år som ikke har vært sammen med menn før (som absolutt måtte være jomfru)». Byrået hevder at de dermed nektet å ha ham som medlem og meldte ham ut. Korrespondansen 34-åringen hadde med byrået, viser imidlertid at det var han som ønsket å melde seg ut.

- Jeg meldte meg ut fordi jeg mener de er useriøse, sier han.

Anmelder byrået

Videre skriver byrået at «vi oppdaget at mannen hadde {lsquo}syke' fantasier og idealer og oppførte seg som han var pedofil og tilnærmet {lsquo}tilbakestående'. »

34-åringen benekter at han har spurt etter så unge jenter. Han viser til innmeldingsskjemaet der han satte alderen på sin framtidige drømmekone til mellom 19 og 25 år.

13. mars anmeldte 34-åringen byrået for ærekrenkelser.

- Dette er en ren hevnaksjon fra AWC, sier han til Dagbladet. Formidlingsbyrået avslutter beskrivelsen av 34-åringen med: «Slike skulle egentlig ha fått behandling på egen anstalt.»

34-åringen tok øyeblikkelig kontakt med nettleverandøren til AWCs hjemmeside, som øyeblikkelig fjernet den siden der han ble uthengt.

Stoppet siden

Byrået fikk en advarsel, men fortsatte å publisere påstandene på forskjellige filer. Dermed valgte nettleverandøren å iverksette en automatisk søker som leter etter 34-åringens navn.

- Siden påstandene må sies å være ærekrenkende, stoppet vi siden, sier en representant for Automatisk nettservice.

Politidistriktet som har mottatt anmeldelsen skal innen en uke vurdere om saken henlegges eller etterforskes.

SØKTE ETTER KONE: 34- åringen fikk fire timer på å bestemme seg for om han ville gifte seg med denne kvinnen fra Filippinene.