Mann var dømt til over tre års fengsel for vold, nå er han blankt frifunnet

Var tiltalt for overgrep og grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene som ble dømt til over tre års fengsel for en rekke voldsepisoder mot sin samboer og deres to barn, ble i Gulating lagmannsrett frifunnet på alle punkt.

Sogn tingrett dømte i september i fjor mannen til tre år og seks måneders fengsel, samt til å betale over en million kroner i erstatning og oppreisning, skriver NRK. Han var tiltalt for overgrep i perioden mellom 1998 og 2006, og mannen sto blant annet tiltalt for å ha slått og holdt barna innesperret i kjelleren, og flere ganger hatt seksuell omgang med samboeren mot hennes vilje.

Mannen anket dommen, og Gulating lagmannsrett har frifunnet mannen for straffbare forhold og avvist kravet om erstatning.

- Etter lagmannsrettens oppfatning har et samlivsbrudd utviklet seg fra å være et vanskelig brudd i en dysfunksjonell familie til en alvorlig straffesak fordi sentrale aktører ikke har stilt de kritiske spørsmålene som burde vært selvsagte i denne typen saker, skriver retten.

Mannens forsvarer, Robert Fonn, sier til NRK at mannen ønsker oppreisning, og at dommen fra tingretten vil få etterspill.

(NTB)