DRAP: En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Politiets krimteknikere arbeider på stedet. Foto: Heidi Karin Gilje Skog
DRAP: En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Politiets krimteknikere arbeider på stedet. Foto: Heidi Karin Gilje SkogVis mer

Mann varslet politiet om død mann i Sandnes. Nå er han siktet for drap

En mann i 20-åra har erkjent drap på en annen mann i Sandnes i natt, opplyser politiet.

Politiets operasjonssentral ble klokka 5.07 i dag tidlig oppringt av en mann i 20-åra, som meldte om en død mann på en privatadresse i Sandnes.

- Politiet rykket ut, og var der få minutter seinere. På stedet traff politiet mannen som hadde tatt kontakt, sier Fredrik Martin Soma, politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.

- Sa siktede allerede i telefonsamtalen med politiet at han hadde drept vedkommende?

- Svaret er nei. Han ga ikke noe klart svar på at han hadde gjort det, men forklarte at det var en død person på stedet. Det var forklaringer som ble gitt på stedet, og flere forhold ved åstedet, som førte til at han ble siktet, sier Soma.

- Relasjon mellom mennene

Politiadvokaten forteller at det antatte åstedet er innendørs i en privat bolig, som er tilknyttet et større boligbygg.

Politiet har foreløpig ikke formelt identifisert offeret, men opplyser at de har en god oppfatning om hvem personen er.

- Det er også en relasjon mellom avdøde og mannen som er siktet, men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags relasjon det er snakk om, sier Soma.

Soma har ikke oversikt over om den drapssiktede er kjent for politiet for tidligere forhold.

PRESSEKONFERANSE: Fredrik Martin Soma fra politiet holdt pressekonferanse ved politihuset i Stavanger søndag.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Fredrik Martin Soma fra politiet holdt pressekonferanse ved politihuset i Stavanger søndag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Erkjenner drapet

Politiet opplyser at de på nåværende tidspunkt ikke har noen opplysninger som tyder på at andre personer var involvert i drapet, som mannen i 20-årene har erkjent.

- Avhøret er nettopp avsluttet. Siktede har erkjent drapet, men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart i avhør, sier Soma.

Den siktede mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett klokka 9.00 på julaften.

- Det gjenstår en god del etterforskning i denne saken. Både når det gjelder å undersøke åstedet, men også å snakke med eventuelle vitner som kan si noe mer om hendelsesforløpet og bakgrunnen for det som har skjedd.

DRAPSSIKTET: En mann i 20-åra er siktet for drap, etter å selv ha varslet politiet om en død person på en privatadresse i Sandnes i natt. Politiet har innkalt til pressekonferanse på politihuset i Stavanger (bildet) klokka 13.30. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DRAPSSIKTET: En mann i 20-åra er siktet for drap, etter å selv ha varslet politiet om en død person på en privatadresse i Sandnes i natt. Politiet har innkalt til pressekonferanse på politihuset i Stavanger (bildet) klokka 13.30. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Har forklart seg

- Har politiet noen teorier om motivet?

- Den formeningen vi har om det, har vi fått gjennom siktedes forklaring i avhør. Han har gitt oss noen opplysninger i avhør, som gjør at vi har en formening, sier Soma.

Politiet er i gang med en rundspørring blant naboer i området rundt det antatte åstedet, men er så langt ikke kjent med at det finnes vitner til drapet.

De to partene skal ikke ha tilknytning til noe kriminelt miljø, opplyser Soma.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra den siktede mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein.

Pårørende i saken er ikke varslet.

POLITIET PÅ STEDET: En mann i 20-åra er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Politiet jobber på stedet søndag ettermiddag.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
POLITIET PÅ STEDET: En mann i 20-åra er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Politiet jobber på stedet søndag ettermiddag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer