«SNAKES ON A TRAIN»: På et nattog på vei fra Sydney natt til onsdag, fikk politiet i New South Wales i Australia melding om en mann som viste fram pytonslangen sin til medpassasjerer. Politiet kalte hendelsen for «Snakes on a train» på Twitter. Foto: Politiet i New South Wales
«SNAKES ON A TRAIN»: På et nattog på vei fra Sydney natt til onsdag, fikk politiet i New South Wales i Australia melding om en mann som viste fram pytonslangen sin til medpassasjerer. Politiet kalte hendelsen for «Snakes on a train» på Twitter. Foto: Politiet i New South WalesVis mer

Mann viste slangen sin «Bread» til passasjerer på Sydney-tog. Politiet døpte hendelsen «Snakes on a train»

Uvanlige meldinger om uvanlig hendelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag fikk australsk politi utafor Sydney en noe uvanlig melding fra urolige togpassasjerer:

En 20 år gammel mann dro plutselig fram en nesten én meter lang pytonslange fra sekken sin og vist den fram til sine medpassasjerer.

Det melder politiet i delstaten New South Wales i Australia på Twitter, og henviser til en pressemelding de har lagt ut på sine nettsider.

Hendelsen skjedde 01.00 natt til i dag nær Woy Woy jernbanestasjon, om lag 80 kilomter nord for Sidney.

Men av politiets pressemelding framgår det at uroligheten blant passasjerene på toget kom av noe annet enn vi nordmenn hadde reagert på.

Australierne på toget var nemlig ikke urolige for seg selv, men for slangen som 20-åringen hadde i sekken sin.

«Et antall passasjerer var bekymret for velværen til slangen og kontaktet politiet», heter det i pressemeldingen fra politiet.

Det viste seg at mannen ikke hadde nødvendige tillatelser for å eie en slange, skriver politiet videre, og legger til at slangens navn var «Bread» - «Brød» på norsk.

«Snakes on a train»

Nyheten har gått verden rundt, blant annet omtalt i britiske The Telegraph. Men politiets Twitter-meldinger om hendelsen, har fått like mye oppmerksomhet som selve hendelsen.

På Twitter referer nemlig politiet til Samuel L. Jacksons kultfirm «Snakes on a plane». De ber Twitter-sfæren om å lese resten av meldinga om hendelsen med Jacksons stemme i hodet.

I filmen må Jackson redde et fly og dets passasjerer fra en haug med slanger som har blitt sluppet ut på flyet i lufta.

- Ikke en Pokémon

Senere, om den samme hendelsen, skriver Sydney-politiet at de avkrefter at slangen som ble funnet var en Pokémon av typen «Ekans», og addresserte den til Pokémon Go-brukere.

Pokémon Go-spillet har tatt verden med storm den siste tida, og fått uante konsekvenser. Også i Norge har Pokémon-jakta ute fått vonde konsekvenser, blant annet for Michael Sanner (26) fra Elverum som brakk beinet.

Ifølge politiets melding ble slangen konfiskert fra mannen og tatt med til politihuset i Woy Woy. I dag skal slangen bli undersøkte av personalet ved en reptilpark i området.