Mann voldtatt på Fisketorget i Bergen sentrum

Turister, småbarnsfamilier og selv politipatruljen ble vitne til at en overstadig beruset mann ble utsatt for seksuelt overgrep på åpen gate i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann i 60-åra er pågrepet og siktet for å ha forgrepet seg på en mann midt på Fisketorget i Bergen. Den pågrepne mannen skal ha utført oralsex på den andre mannen, like ved salgsbodene på torget.

- Vitner har vi nok av. Du kommer ikke nærmere sentrum i Bergen enn Fisketorget. Dessuten så politipatruljen som ble sendt til stedet selv hva som skjedde. Gjerningsmannen holdt framdeles på da de kom, så det er ikke noe tvil om hva som har skjedd, sier operasjonsleder Sigmund Vestrheim ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har ikke snakket med mannen, fordi han er for beruset til å la seg avhøre. Også gjerningsmannen var beruset med rundt to i promille.

- Dermed kan vi konstatere at han heller ikke var i stand til å samtykke eller ikke, og da har den andre tvunget seg til sex og per definisjon voldtatt offeret, sier Vestrheim.

Overgrepet skjedde mens offeret lå på en benk. Offeret er tatt hånd om av helsevesen.

Overgrepsmannen skal ha fortsatt handlingen til tross for at det var mange tilskuere rundt, skriver Bergens Tidende - både småbarnsfamilier, turister og restaurantgjester ble vitner til hendelsen.

Sjokkerte vitner meldte i fra til politiet i 17.30-tida i ettermiddag, melder Bergensavisen.