Mann voldtok mindreårig lillesøster

I deres eget hjem mens moren var ute av huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys): Overgrepet fant sted et sted i Troms enten høsten 2010 eller i begynnelsen av 2011 i den domfelte og fornærmedes hjem, skriver Nordlys.

På tidspunktet voldtekten fant sted skal storebroren i midten av 20-årene ha tatt med seg lillesøsteren, som da var i barneskolealder, inn på deres mors rom og fullbyrdet overgrepet mens moren var ute av huset.

Overgrepet ble i etterkant oppdaget av et eldre familiemedlem, og deretter meldt til politiet.

Var barnesoldat Den domfelte skal i løpet av oppveksten ha opplevd en rekke overgrep. Mannen skal blant annet ha blitt seksuelt misbrukt av autoritetspersoner samt vært vitne til svært opprivende hendelser i oppveksten.

Sentralt i saken var derfor spørsmålet om den domfelte kunne regnes som tilregnelig da voldtekten av lillesøsteren fant sted.

Domfelte har vært under flere perioder av kontinuerlig døgnobservasjon, og flere sakkyndige har vært innkalt for å komme med sine vurderinger knyttet til spørsmålet om tilregnelighet.

Flere av de sakkyndige påpekte at den domfelte underveis i rettsprosessen og under avhørene hele tiden har gitt uttrykk for en forverret psykisk tilstand. I rettens øyne virker dette noe påfallende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer