-  Manne-sutring

Anonyme Senterparti-menn føler seg oversett av den kvinnedominerte ledelsen. Sutring, mener likestillingsombud Kristin Mile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Nationen skrev i går at seintrale menn i partiets organisasjon føler seg oversett av kvinnedominansen i partiledelsen. Forhandlingsdelegasjonen som skal delta i Soria Moria-forhandlingene er Åslaug Haga, Marit Arnstad og Magnhild Meltveit Kleppa.

Ingen av de kritiske mennene vil stå fram, av frykt for å skake partiet. De mener de ville vakt oppsikt dersom det var bare menn i førersetet.

-  Dette er et tema blant en del menn i partiet. Men man er redd for å snakke høyt om det, sier en kilde til avisa.

Likestillingsombud Mille mener Senterpartiets menn ikke har noe å være bekymret over.

-  Lavmål

-  Jeg synes det er sutrete å ta dette opp på den måten. Det er tydelig at noen er misunnelig på makt. Og makt er jo ikke det kvinner har hatt mest av. Hvis de mener at menn har lite makt i politikken, er det bare se på Stortinget og politikken de siste hundre åra. Det blir litt lavmål å ta det opp.

-  Jeg undrer meg over hva som er motivene for å ta dette opp. Når de reagerer så snart det er kvinner i flertall. Mener de at kvinner ikke kan gå inn i regjeringsforhandlinger, eller at de har for mye makt fordi de har fått mer makt enn de hadde tidligere, spør Mile.

-  Men hadde det vært grunn til å reagere hvis det bare var menn?

 FORHANDLINGSJENTENE:  Partileder Åslaug Haga (i midten) skal lede forhandlingsutvalget sammen med Marit Arnstad (t.v.) og Magnhild Meltveit Kleppa. Foto:Scanpix
FORHANDLINGSJENTENE: Partileder Åslaug Haga (i midten) skal lede forhandlingsutvalget sammen med Marit Arnstad (t.v.) og Magnhild Meltveit Kleppa. Foto:Scanpix Vis mer

-  Gjennom alle år har det være veldig mannsdominans. At det er snudd i denne sammenhengen synes jeg ikke er noen grunn til å rope høyt om, sier hun.

Mannsdominans

-  Har Sp et problem med maktmisunnelige menn i partirekkene, nestleder Liv Signe Naversate?

-  Nei, det har vi ikke. Vi vet jo heller ikke hvem det er som sier dette. På landsstyremøtet fikk vi inntrykk av at folk er stolte over at Senterpartiet nå er blitt Norgesmester i likestilling. Vi ble tidligere oppfattet som en gubbeparti. Men vi har fått endret det inntrykket nå, sier hun.

-  Vi skal bruke kvinnelist i regjeringsforhandlingene, sa Haga da hun talte til Sp\'s fylkeslederne i går. Da de gikk fram for å motta hver sin blomsterbukett av Haga, hørte man følgende hjertesukk fra bakre rad «Her var det mange gråhårede menn, hvordan kan noen si at vi er kvinnedominert?».

SYTING: Det er tydelig at noen er misunnelig på makt, mener likestiilingsombud Kristin Mile.