Mannegruppa Ottar

Mannegruppa Ottar har gitt 180 000 kroner til Barnekreftforeningen - som ikke vil ha pengene

På grunn av hets av unge jenter.

INNSAMLING: Mannegruppa Ottar har samlet inn 180 000 kroner til Barnekreftforeningen. Men nå setter foreningen en stopper for aksjonen.
INNSAMLING: Mannegruppa Ottar har samlet inn 180 000 kroner til Barnekreftforeningen. Men nå setter foreningen en stopper for aksjonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar har de siste dagene fått betydelig negativ omtale på grunn av hets mot unge jenter. Gruppa har derfor tatt initiativ til å samle inn penger til Barnekreftforeningen - men foreningen vil ikke assosieres med gruppa, og har derfor stoppet innsamlingen, skriver VG.

- Trist

«Det er ikke noe vi kan assosieres med. Vi regner med at de aller fleste er normale, oppegående mennesker som har donert av gode grunner. Da er det trist at aksjonen har en slik bakgrunn», sier styreleder Are Rasmussen i en erklæring på foreningens donasjonsside.

- Grunnen til at vi stengte innsamlingen, var kommentarer som vi mente ikke kunne være der. Og så er det jo den profilen de har fått, basert på det folk har lagt ut på Facebook-gruppa. Det er som sagt noe vi ikke ønsker å assosieres med, sier Rasmussen til Dagbladet.

Han forteller at de utpå dagen i går ble oppmerksomme på innsamlingsaksjonen. Noen av de ansatte begynte å se igjennom det som var kommet inn.

- Blant annet skrev en at «Småmus fort blir store», så er det referanser til kjønnsorganer og blogger Sophie Elise. Men det er kanskje ti prosent av kommentarene som er ufine, mange er også positive, så dette er et sammensatt bilde. Alle skriver ikke ufine kommentarer, sier Rasmussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer