Mannen: - Den høyeste målingen siden vi startet i fjor

Frykter at lite steinsprang vil utløse stort skred.

STOR HASTIGHET: Mannens bevegelser går opp og ned, men i natt ble den høyeste hastigheten målt. Foto: Foto: Ekseth/Gedde-Dahl / NTB Scanpix
STOR HASTIGHET: Mannens bevegelser går opp og ned, men i natt ble den høyeste hastigheten målt. Foto: Foto: Ekseth/Gedde-Dahl / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Fjellpartiet Veslemannen har hatt en maksimal hastighet på 16 centimeter i døgnet natt til søndag. Bevegelsene har avtatt noe, men anses fremdeles som høye.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) holder pressekonferanse nå klokka 10.

- Hastigheten var i noen få timer i natt oppe i 16 centimeter i døgnet. Nå er det nede igjen i fem, seks centimeter i døgnet. Det var en voldsom hastighetsøkning, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra.

Han viser bilder av den øvre delen og den nedre delen av fjellet. Røde kurver viser forhold mellom nedbør og bevegelse.

- Det er det høyeste målingen vi har hatt siden vi startet målingen i september i fjor, sier NVE om bevegelsene i den øvre delen av Mannen i natt.

Søndag morgen, før pressekonferansen klokka 10, opplyste NVE at de har hatt det man kaller en akselerasjonsfase på den øvre delen av Veslemannen, med en maksimal hastighet på 16 centimeter i døgnet eller 6,6 millimeter i timen.

- Dette skyldes mer nedbør enn forventet - det har vært 33 millimeter nedbør sist døgn. Bevegelsene i øvre del har etter dette avtatt noe, men er fremdeles høy. I nedre del økte også hastigheten noe, men avtok raskt igjen, opplyser NVE og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer