Mannen bak Brexit vil ha ny folkeavstemning om å forlate EU

Den tidligere lederen av UKIP, Nigel Farage, ønsker en ny folkeavstemning for å lukke døren til unionen for godt.

VIL HA NY FOLKEAVSTEMNING: Tidligere Brexit-general Nigel Farage vil ha en ny folkeavstemning om britisk EU-medlemsskap for å lukke døren til unionen for godt. FOTO: NTB Scanpix / REUTERS/Francois Lenoir
VIL HA NY FOLKEAVSTEMNING: Tidligere Brexit-general Nigel Farage vil ha en ny folkeavstemning om britisk EU-medlemsskap for å lukke døren til unionen for godt. FOTO: NTB Scanpix / REUTERS/Francois Lenoir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i forrige uke at den kontroversielle politikeren og tidligere Brexit-generalen kom med det overraskende forslaget på Channel 5.

Men mannen som ble kronet til vinneren av forrige folkeavstemning om EU-medlemskap i Storbritannia har ikke forandret standpunkt i spørsmålet:

- Det som er sikkert er at Cleggs, Blair og Adonis aldri vil gi opp. De vil fortsette å syte og klage gjennom hele prosessen, sa han i et intervju på Channel 5.

- Jeg tror at om vi hadde hatt en ny folkeavstemning om EU-medlemsskap, så hadde vi drept diskusjonen for den neste generasjonen.

Farage får ikke overraskende støtte av de som han mener syter. Nick Clegg skriver på Twitter at han er enig med sin politiske motstander:

Også House of Lords-medlem Andrew Adonis er enig med mannen som tidligere har kalt ham «en liten røyskatt»:

Ikke umulig

Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og forfatter av flere bøker om britisk politikk, Øivind Bratberg, tror at det er en lang vei før en ny folkeavstemning blir avholdt:

- Det er flere store hindre som må passeres for å komme dit. De formelle hindrene er ikke de vanskeligste. Regjeringen er avhengig av flertallsstøtte i Parlamentet, og den støtten er skjør. Dersom et flertall svinger over på motsatt side og lander på en ny folkeavstemning, kan de vedta det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer