- Mannen bak drapene ved Det jødiske museet i Brussel var syngende IS-torturist

Torturert fransk gissel forteller.

I VARETEKT FOR TERROR-DRAP:  Mehdi Nemmouche, her tegnet da han møtte i et fengslingsmøte i juni, er fengslet for fire terror-drap ved Det jødiske museet i Brussel i mai. Han skal også ha vært en fryktet torturist i Syria. Foto:  AFP PHOTO / BENOIT PEYRUCQ
I VARETEKT FOR TERROR-DRAP: Mehdi Nemmouche, her tegnet da han møtte i et fengslingsmøte i juni, er fengslet for fire terror-drap ved Det jødiske museet i Brussel i mai. Han skal også ha vært en fryktet torturist i Syria. Foto: AFP PHOTO / BENOIT PEYRUCQ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Mehdi Nemmouche, 29-åringen som er siktet for drapene på fire personer ved Det jødiske museet i Brussel, var en IS-kriger som torturerte ofrene sine.

Det forteller den franske journalisten Nicolas Hénin som ble kidnappet i Syria i 2013 og løslatt i april etter å ha vært holdt i fangenskap av IS.

- Når Nemmouche  ikke sang, torturerte han, sier den franske journalisten i  et intervju med det ukentlige nyhetsmagasinet Le Point.

Født i Frankrike Nemmouche ble født i den franske byen Roubaix av foreldre fra Algerie.  Han ble pågrepet i juni og sitter i varetekt i påvente av rettssaken mot ham for «drap gjort i en terroristisk kontekst».

- Nemmouche var en del av en liten gruppe franske statsborgere som når de kom pleide å spre intens frykt blant de rundt 50 syriske fangene som ble holdt i celler i nærheten av våre. Hver natt regnet det med slag i rommet der også jeg ble forhørt. Torturen fortsatte hele natta, helt til morgenbønnen, sier Hénin.

Den franske journalisten forteller at også han ble mishandlet i hendene på Nemmouche.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer