Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen bak gifteleir vil starte parings- hotell

Alf Løining, mannen bak den omstridte gifteleiren i Setesdal, ønsker å starte hotell der hovedhensikten er å finne ektefelle. - Jeg er på jakt etter hotell i Lillehammer-området. Det ville bli en International Marriage Camp på heltid, sier Løining.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har prosjektet oppe i Setesdal vært et underskuddsforetak.

- Jeg regner med å tape en del penger, men det får jeg igjen i form av gratisreklame gjennom alle mediene som har vært her oppe. Dette har vært et slags prøveprosjekt, som har vært meget vellykket. På lengre sikt blir dette millionbusiness, sier Løining.

Internasjonal romantikk

Han mener selv han er 20 år forut for sin tid.

- Om kort tid blir slike Marriage Camps like vanlige som McDonald's. Min visjon er å få et hotell der voksne seriøse mennesker fra hele verden kan komme for å finne seg en partner. Bare medlemmer fra godkjente partnerorganisasjoner ville få adgang etter avtale på forhånd, sier Løining.

Han har allerede vært i kontakt med et advokatfirma for å undersøke muligheten for å overta et hotell i Lillehammer-området.

Ordfører i Lillehammer, Audun Tron, tenner ikke på ideen til Alf Løining.
- Vi har så mange vakre jenter her at det ikke trengs å fly noen inn fra utlandet. Kommunen har ikke mulighet til å nekte personer å kjøpe opp hotell, men jeg er noe skeptisk til det prosjektet han skisserer, sier Tron.

Få par

Da Dagbladet besøkte Marriage Camp i går ettermiddag, var det bare et fåtall av de 14 russiske kvinnene som hadde møtt potensielle ektemenn.

- Jeg har ikke funnet noen mann som passer for meg, men det er noen dager igjen, så det er lov å håpe, sier Ludmila (40).

Hun mener ungkarene så langt har for dårlig utdannelse.

- Målet er å finne en godt utdannet, kjekk og snill mann. Finner jeg ham, bosetter jeg meg i Norge, sier 40-åringen som arbeider som designer i Moskva.

Ungkarene Dagbladet møtte i går, brukte dagen til å bli bedre kjent med jentene.

- Vi tar dette veldig seriøst. Jeg har funnet to jenter som jeg kunne tenke meg å gifte meg med, men slike ting tar litt tid. Jeg er lei av å bo alene, sier en av ungkarene. Han ønsker ikke å stå fram på bilde.
- Det er litt uglesett i Norge dette, selv om det ikke er noen vesentlig forskjell fra å finne seg en partner på et utested, mener han.

<B>GRÜNDER:</B> - Det vil bli like vanlig med Marriage Camps som McDonald's restauranter, hevder Alf Lønning. Han ønsker å starte hotell for folk som vil finne ektefelle. De russiske jentene ønsker seg flere menn med god utdanning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!