Mannen bak København-terroren hylles: - Det er hellig å ta jødisk blod

«I våre øyne er han ikke en terrorist».

HYLLES: 22-åringen som politiet mener sto bak angrepene i København, skal ha tilbrakt noen måneder i Jordan i 2013. Jordanske venner hyller ham for terrorhandlingene. Foto: EPA/DANISH POLICE / NTB Scanpix
HYLLES: 22-åringen som politiet mener sto bak angrepene i København, skal ha tilbrakt noen måneder i Jordan i 2013. Jordanske venner hyller ham for terrorhandlingene. Foto: EPA/DANISH POLICE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

22-åringen som politiet mener sto bak angrepene i København, skal ha tilbrakt noen måneder i Jordan i 2013. Jordanske venner hyller ham for terrorhandlingene.

Avisen Jyllands-Posten har snakket med noen av Omar Abdel Hamid El-Husseins jordanske venner. De ønsker ikke å stå fram med navn fordi de frykter for sin sikkerhet, skriver avisen.

«I våre øyne er han ikke en terrorist», sier en, mens en annen føyer til at «det er hellig å ta jødisk blod».

Ifølge en av vennene ble 22-åringen mer religiøs da han i 2013 tilbrakte to og en halv måned i Jordan. Der møtte han Ahmad Alhilwanis, som på sin Facebook-profil har klare støtteerklæringer til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

- Før brydde Omar seg ikke så mye om religion, men han ble påvirket av meg. Når jeg gikk i moskeen, fulgte han med, sier Alhilwanis til Jyllands-Posten.

Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp sier han håper politiet følger opp det jordanske sporet.

- Det passer i det mønstret vi ofte ser. Unge mennesker drar ut på et tidspunkt hvor de er lett påvirkelige, og kommer hjem med en farlig religiøs bagasje, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer