<strong>IDEALIST OG FAMILIEMANN:</strong> Jason Russell grunnla i sin tid den ideelle organisasjonen Invisible Children, som er opphavet til nettfenomenet «Kony 2012». Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS / SCANPIX
IDEALIST OG FAMILIEMANN: Jason Russell grunnla i sin tid den ideelle organisasjonen Invisible Children, som er opphavet til nettfenomenet «Kony 2012». Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS / SCANPIX Vis mer

Mannen bak «Kony 2012» pågrepet for offentlig onani

Ramponerte også biler, ifølge vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jason Russell (33), mannen bak nettfenomenet «Kony 2012», ble i går pågrepet av politiet i San Diego. Årsak: Vitner hevder de så ham onanere og oppføre seg generelt rart på offentlig sted i byen, melder NBC San Diego.

Hittil har over 80 millioner Youtube-brukere sett filmen om den ugandiske krigsherren Joseph Kony, som anklages for grove forbrytelser. Filmen maner til internasjonalt engasjement for å få Kony pågrepet og stilt for retten.

Legesjekk Politiinspektør Andra Brown ved San Diego politidistrikt opplyser at Brown oppførte seg såpass bisart under pågripelsen at det ble bestemt å ta ham til legesjekk istedenfor politiarresten.

- Det er på grunn av uttalelser han kom med, sier Brown.

En rekke trafikanter ringte til politiet i 11.30-tida lokal tid og meldte fra om en mann i ulike stadier av nakenhet, som løp skrikende mellom kjøretøy ved et gatekryss i byen.

Ifølge Brown skjedde pågripelsen uten problemer, og politiet er usikre på om de skal sikte ham for noe.

- Utmattet Invisible Children, organisasjonen Russell grunnla, og som formelt står bak «Kony 2012», har sendt ut en pressemelding, der det heter at Russell «dessverre er blitt innlagt på sykehus grunnet utmattelse, dehydrering og feilernæring».

Organisasjonen viser til at de to siste ukenes ekstreme tempo har satt preg på medarbeiderne, og Russell spesielt, og at gårsdagens hendelse er kulminasjonen av arbeidspresset.

«Vi vil alltid være glade i og støtte Jason,» lyder det i meldingen.

Russell er gift og har to barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer