Mannen bak sverdangrepet i Sverige hyllet Nazi-Tyskland på sosiale medier

Lærer og elev drept i på skole.

POSERTE MED ELEVER: Før den mistenkte 21-åringen drepte to personer på skolen, poserte han med elever. Mannen var da ikledd maske og hjelm, og bar på et stort sverd. Foto: Privat
POSERTE MED ELEVER: Før den mistenkte 21-åringen drepte to personer på skolen, poserte han med elever. Mannen var da ikledd maske og hjelm, og bar på et stort sverd. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / TROLLHÄTTAN (Dagbladet): To personer, en gutt (17) og en lærer er døde, etter at en mann gikk til angrep med sverd på ungdomsskolen Kronan skole i Trollhättan i Sverige i dag.

Gjerningsmannen, som antas å være en 21 år gammel mann fra Trollhättan, poserte med elever ved skolen ikledd maske og hjelm og med et langt sverd før massakren. Mannen døde på sykehus etter at han ble skutt av politiet. Tilstanden er fortsatt kritisk for ytterligere to personer.

Politiet har ikke oppgitt motiv for angrepet mot skolen, som har en stor andel innvandrerelever. Etterforskningsleder Thord Haraldsson ble på en pressekonferanse spurt om det finnes et rasistisk motiv bak angrepet.

- Vi har det med i bildet, men det er ikke noe jeg ønsker å kommentere nå, sier Haraldsson.

Høyreekstreme sympatier På den mistenkte gjerningsmannens profiler på sosiale medier, som Dagbladet har gått gjennom, viser han imidlertid en rekke høyreekstreme sympatier.

21-åringen har de siste ukene blant annet likt en rekke videoer som hyller Nazi-Tyskland på Youtube.

Ifølge det svenske nettstedet Expo har mannen også likt flere filmer av en toneangivende svensk nyfascistisk blogger som er aktiv i svenske og internasjonale høyreekstreme medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer