Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen bak Tel Aviv-skytingen skal ha blitt gjenkjent av sin far

Massiv politijakt etter at to ble drept og sju såret.

FÅR FØRSTEHJELP: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell etter at en gjerningsmann åpnet ild i en pub i Tel Aviv. Foto: Reuters / NTB scanpix
FÅR FØRSTEHJELP: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell etter at en gjerningsmann åpnet ild i en pub i Tel Aviv. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst to personer er drept, mens sju mennesker er såret i en skyteepisode ved en pub i sentrum av Tel Aviv. Gjerningspersonen er på frifot.

Tilstanden for to av de skadde oppgis å være kritisk. Tre andre skal ha moderate skader. Angrepet fant sted i en pub i Dizengoff-gaten i sentrum av byen fredag ettermiddag, skriver avisa Haaretz.

Journalister i flere medier melder nå at skytteren skal være en arabisk israeler. Hans far skal ha gjenkjent ham på TV og ringt politiet.

TV-rapporter sier at Israel kjenner gjerningsmannens identitet, og tror han utførte et «nasjonalistisk terrorangrep».

TV-stasjonen Channel 2 melder at mannen ifølge politikilder er en 29 år gammel araber fra Wadi Ara i det nordlige Israel, og at han handlet ut fra «islamistiske motiver».

Ifølge avisa Haaretz skal gjerningsmannen ha stjålet våpenet fra faren, som arbeider med sikkerhet.

- 15 skudd Sikkerhetsstyrker og ambulansepersonell rykket raskt ut til åstedet etter skytingen. Politiet jakter på en gjerningsmann som ifølge øyevitner flyktet fra stedet rett etter skytingen.

- Alle sårede er brakt til sykehus i Tel Aviv, sier polititalsmann Micky Rosenfeld på Twitter ifølge NTB, som skriver at flere hundre politifolk gjennomsøkte området mens politihelikoptre sirklet i lufta.

Ifølge Times of Israel har vitner forklart at det ble avfyrt omtrent 15 skudd, og at de ser ut til å ha vært halvautomatisk ild fra et Carl Gustav-gevær.

Angrepet er det første i Tel Aviv siden 2. november, da to mennesker ble knivstukket og drept sør i byen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media