FÅR FØRSTEHJELP: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell etter at en gjerningsmann åpnet ild i en pub i Tel Aviv. Foto: Reuters / NTB scanpix
FÅR FØRSTEHJELP: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell etter at en gjerningsmann åpnet ild i en pub i Tel Aviv. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Mannen bak Tel Aviv-skytingen skal ha blitt gjenkjent av sin far

Massiv politijakt etter at to ble drept og sju såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst to personer er drept, mens sju mennesker er såret i en skyteepisode ved en pub i sentrum av Tel Aviv. Gjerningspersonen er på frifot.

Tilstanden for to av de skadde oppgis å være kritisk. Tre andre skal ha moderate skader. Angrepet fant sted i en pub i Dizengoff-gaten i sentrum av byen fredag ettermiddag, skriver avisa Haaretz.

Journalister i flere medier melder nå at skytteren skal være en arabisk israeler. Hans far skal ha gjenkjent ham på TV og ringt politiet.

TV-rapporter sier at Israel kjenner gjerningsmannens identitet, og tror han utførte et «nasjonalistisk terrorangrep».

TV-stasjonen Channel 2 melder at mannen ifølge politikilder er en 29 år gammel araber fra Wadi Ara i det nordlige Israel, og at han handlet ut fra «islamistiske motiver».

Ifølge avisa Haaretz skal gjerningsmannen ha stjålet våpenet fra faren, som arbeider med sikkerhet.

- 15 skudd Sikkerhetsstyrker og ambulansepersonell rykket raskt ut til åstedet etter skytingen. Politiet jakter på en gjerningsmann som ifølge øyevitner flyktet fra stedet rett etter skytingen.

- Alle sårede er brakt til sykehus i Tel Aviv, sier polititalsmann Micky Rosenfeld på Twitter ifølge NTB, som skriver at flere hundre politifolk gjennomsøkte området mens politihelikoptre sirklet i lufta.

Ifølge Times of Israel har vitner forklart at det ble avfyrt omtrent 15 skudd, og at de ser ut til å ha vært halvautomatisk ild fra et Carl Gustav-gevær.

Angrepet er det første i Tel Aviv siden 2. november, da to mennesker ble knivstukket og drept sør i byen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram