Mannen ble arrestert i 2004. 14 år seinere fikk han 3000 i erstatning

Han ble urettmessig arrestert og straffeforfulgt av politiet. Nå 14 år seinere, får mannen 3000 kroner i erstatning.

OPPGITT: 14 år etter at mannen ble urettmessig arrestert av politiet får han erstatning. Advokat John Christian Elden er oppgitt over saksbehandlingen til Sør-Vest politidistrikt og Statens Sivilrettsforvaltning. Foto: Bjørn Langsem
OPPGITT: 14 år etter at mannen ble urettmessig arrestert av politiet får han erstatning. Advokat John Christian Elden er oppgitt over saksbehandlingen til Sør-Vest politidistrikt og Statens Sivilrettsforvaltning. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Advokat John Christian Elden er oppgitt over tidsbruken, men er glad for at det etter 14 år blir ryddet opp i en urettmessig arrestasjon og siktelse.

Den 5. januar 2004 ble den da 29 år gamle mannen arrestert og siktet for oppbevaring av narkotika. Vel et døgn seinere ble han løslatt.

I november 2006, nesten tre år etter pågripelsen, valgte politiet i det som nå er Sør-Vest politidistrikt å henlegge saken. Begrunnelsen var bevisets stilling. Nå - etter vel 14 år - får mannen erstatning av norske myndigheter.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer