BÅRET UT: Den avdøde ble i 19.35-tida båret ut av boligblokka på Mortensrud i Oslo. Politiet mener mannen er drept av kvinnen som meldte fra om dødsfallet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BÅRET UT: Den avdøde ble i 19.35-tida båret ut av boligblokka på Mortensrud i Oslo. Politiet mener mannen er drept av kvinnen som meldte fra om dødsfallet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Mannen ble drept i helt ny boligblokk: - Ingen har bodd her i mer enn én uke

Likbil på stedet nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blokka der en mann fredag ble funnet angivelig drept av en Oslo-kvinne, sto ferdig i januar. Ingen har bodd i blokka i mer enn en uke, ti dager, forteller naboer Dagbladet snakker med. 

- Det er mildt sagt en ekkel start på livet her, sier en av beboerne i blokka til Dagbladet fredag kveld.  

- Ferdig 30. januar I en av naboleilighetene har krimteknikere jobbet for fullt siden politiet i 13-tida ble varslet om en død mann i en av leilighetene.

- Ingen av oss har bodd her i mer enn en uke, kanskje maks ti dager, sier en annen nabo. 

- Leilighetene sto ferdig 30. januar, så de fleste av oss flyttet inn da. De første fikk flytte inn 28. januar,mener han.

Den drapssiktede kvinnen ringte selv og varslet politiet om at det var en død mann i leiligheten i blokka på Mortensrud. 

- Personen som ringte om dødsfallet er en kvinne, og hun er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Hun er norsk. Hun ble pågrepet i Oslo, på en annen adresse enn der mannen ble funnet død, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse på politihuset i Oslo klokka 17. 

- Jeg har ikke vært hjemme i dag, og kjenner heller ingen av de andre i blokka siden vi har bodd her så kort tid. Det er veldig rart og ekkelt at det har skjedd i blokka vår, sier naboen. 

Avdøde hentet ut Det er uklart hva slags tilknytning kvinnen som nå er siktet for forsettlig drap, har til adressen på Mortensrud. Selv ringte hun fra en foreløpig ukjent adresse, et annet sted i Oslo. 

- Hvordan framsto kvinnen da hun ringte politiet om dødsfallet? 

Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hun var prega da politiet kom på stedet der hun var. Akkurat hvordan hun framsto da hun ringte inn vet jeg ikke, jeg har ikke hørt den samtalen. Men det er en alvorlig sak, og det forsto vi da hun tok kontakt, sier Metlid til Dagbladet etter pressekonferansen. 

Kvinnen skal avhøres i kveld. 

- Hun er preget av det hun har meldt om. Det er en vanskelig situasjon, men hun har vært samarbeidsvillig, sier Metlid. 

I 19.35-tida ble den avdøde båret ut av blokka på Mortensrud. Politiet mener mannen er drept av kvinnen som meldte fra om dødsfallet. 

Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er veldig tidlig, selv om det er bare timer siden politiet fikk beskjeden. Vi har ikke identifisert den døde i saken, og har heller ikke varslet familien. Vi ber om hensyn til det, sa politiinspektør Metlid under pressekonferansen.  

- Ikke den typen vitner - Var det noen som ble vitne til det som skjedde? 

- Ikke den typen vitner, men vi snakker med personer rundt kvinnen. Vi vurderer etterhvert hvor aktuelt det blir å etterspørre andre vitner, sier Metlid til Dagbladet. 

NY BLOKK: Blokka sto ferdig i januar, og beboerne har bodd der i maks ti dager, ifølge naboer Dagbladet har snakket med. I leiligheten der den drepte ble funnet, er vinduene tildekket av krimteknikerne som jobber på stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY BLOKK: Blokka sto ferdig i januar, og beboerne har bodd der i maks ti dager, ifølge naboer Dagbladet har snakket med. I leiligheten der den drepte ble funnet, er vinduene tildekket av krimteknikerne som jobber på stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer