Nettovergrep mot barn:

Mannen ble pågrepet for nettovergrep. - Da han ble løslatt, tok han kontakt med «jenta» igjen

Politiet sier de ikke kan støtte Barnas Trygghets virksomhet.

SKJULT KAMERA: Denne mannen trodde han skulle møte ei mindreårig jente da han møtte opp på Oslo S. Det som møtte ham, var Barnas Trygghet og spanere og betjenter fra Oslo-politiet. Video: Lars Eivind Bones / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ute på spor 19 på Oslo Sentralstasjon står en mann i 50-åra kledd i arbeidsklær. Han har kjørt et par timer fra hjemstedet for å møte opp her. Klokka nærmer seg 12.30. Nå har han ventet lenge.

Han går fram og tilbake på perrongen, ser litt utålmodig ut, litt stressa. På et tidspunkt går han for å putte mer penger på bilen, men kommer tilbake. Han kikker på klokka, tenner seg en røyk, kikker rundt seg.

Så, ut fra sentralstasjonsbygget, kommer to menn, ikke ei 14 år gammel jente. De har med seg videokamera. De viser ham chatteloggene hans med det han trodde var ei jente, men som var Barnas Trygghet, ei gruppe som jobber for å avsløre nettovergripere. De hevder selv at de aldri tar initiativ til seksuell prat og aldri tar initiativ til et møte.

- Forsøkte å vri seg unna

Kort tid etter kommer en politibil kjørende inn på Christian Fredriks plass, like foran Østbanehallen politistasjon. Barnas Trygghet har varslet politiet på forhånd. Samtidig kommer to politifolk i sivil og beslaglegger mannens mobil. Uniformerte politifolk pågriper så mannen og fører han inn på politistasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer