Mannen ble slept ut av huset og steinet til døde etter rykter om at han hadde drept ei ku og spist biff

Ti siktet for drap i India.

STEINET: En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi. Grunnen til lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist oksekjøtt. Foto: AP Photo/Manish Swarup/NTB Scanpix
STEINET: En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi. Grunnen til lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist oksekjøtt. Foto: AP Photo/Manish Swarup/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi.

Bakgrunnen for lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist biff. Så langt har ti personer blitt siktet for drap i den makabre saken.

52-åringen, som av New York Times navngis som Muhammad Ikhlaq, og hans sønn Danish (20) ble slept ut sitt hjem mandag kveld. Danish ligger i skrivende stund på sykehuset, og tilstanden hans skal være kritisk.- Mobben slepte faren og broren min ut etter håret. Hodet til faren min var knust, leppene hans var revet opp og tennene hans var knekt etter at de hadde slått ham med mursteiner og stokker, sier datteren til Ikhlaq, Shaista.

Samlet mobb Kuer er i hinduismen sett på som hellige dyr, og det er ulovlig å slakte dyrene i delstaten Uttar Pradesh der angrepet fant sted. I tillegg har to andre delstater innført strengere straffer for slaktingav kyr og konsumering av oksekjøtt etter det siste valget.

Politiet forteller videre at en landsbyboer hadde henvendt seg til en prest. Han ba presten kunngjøre at en slaktet ku hadde blitt funnet i nærheten, og at landsbyens beboere skulle samle seg ved tempelet.Mobben skal også ha tatt i bruk sosiale medier for å få så mange som mulig til å møte opp. Nå er seks menn i aldersgruppen 22-25 arrestert, mens det er utstedt arrestordre på fire andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.