STEINET: En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi. Grunnen til lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist oksekjøtt. Foto: AP Photo/Manish Swarup/NTB Scanpix
STEINET: En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi. Grunnen til lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist oksekjøtt. Foto: AP Photo/Manish Swarup/NTB ScanpixVis mer

Mannen ble slept ut av huset og steinet til døde etter rykter om at han hadde drept ei ku og spist biff

Ti siktet for drap i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 52 år gammel muslimsk mann døde denne uka etter at han ble steinet og slått av en mobb i en landsby utenfor Indias hovedstad Delhi.

Bakgrunnen for lynsjingen var rykter om at mannen hadde slaktet ei ku og spist biff. Så langt har ti personer blitt siktet for drap i den makabre saken.

52-åringen, som av New York Times navngis som Muhammad Ikhlaq, og hans sønn Danish (20) ble slept ut sitt hjem mandag kveld. Danish ligger i skrivende stund på sykehuset, og tilstanden hans skal være kritisk.

- Mobben slepte faren og broren min ut etter håret. Hodet til faren min var knust, leppene hans var revet opp og tennene hans var knekt etter at de hadde slått ham med mursteiner og stokker, sier datteren til Ikhlaq, Shaista.

Samlet mobb Kuer er i hinduismen sett på som hellige dyr, og det er ulovlig å slakte dyrene i delstaten Uttar Pradesh der angrepet fant sted. I tillegg har to andre delstater innført strengere straffer for slaktingav kyr og konsumering av oksekjøtt etter det siste valget.

Politiet forteller videre at en landsbyboer hadde henvendt seg til en prest. Han ba presten kunngjøre at en slaktet ku hadde blitt funnet i nærheten, og at landsbyens beboere skulle samle seg ved tempelet.

Mobben skal også ha tatt i bruk sosiale medier for å få så mange som mulig til å møte opp. Nå er seks menn i aldersgruppen 22-25 arrestert, mens det er utstedt arrestordre på fire andre.

Rettferdighet Shaista forteller at mobben først angrep henne og moren, før de dro med seg de to mannlige familiemedlemmene.

- Det vi ønsker oss nå er rettferdighet. Dette var planlagt. Dersom de mistenkte oss for å ha slaktet ei ku kunne de bare anmeldt oss til politiet. Hadde vi blitt funnet skyldige hadde vi tatt straffen, men hva ga dem retten til å drepe faren min.

Det ble funnet kjøtt i familiens hus som nå skal sendes til et laboratorium for å finne ut om det er kjøtt fra det slaktede dyret. Shaista mener det bare dreier seg om lammekjøtt.

- Vi har ikke slaktet noen dyr denne høytiden (Id al-adha) - ikke engang en kylling, sier hun.