Mannen døde - kona lå hjelpeløs

I fem til sju dager lå den sterkt pleietrengende damen (87) hjelpeløs sammen med sin døde mann (87). I går ble de funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet brøt seg inn etter gjentatte forsøk på å få kontakt med ekteparet.

Mannen døde trolig av hjerteinfarkt. Kvinnen var sterkt forkommen etter å ha vært uten mat og drikke i opptil ei uke. Hun er innlagt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Stelt av mannen

Politiet er imidlertid usikre på hvor lenge mannen har ligget død, men sier at det er funnet ei avis i postkassa datert 19. april.

Kvinnen er blitt stelt av sin mann i flere år. I går ble politiet i Tromsø varslet da en nabo fattet mistanke om at noe var galt.

Varslet politiet

- Han skulle besøkt meg tirsdag, men kom aldri. Jeg prøvde å ringe, men fikk ikke svar. Bilen hans sto stille i garasjen i dagevis. Han pleide ofte å kjøre og handle, forteller en av naboene til Dagbladet.

- Mannen var i god form og jeg stusset over at jeg ikke så ham ute de siste dagene. Da jeg ikke fikk kontakt med ham, varslet jeg politiet, sier naboen.

Etter en stund kom ambulanser og lege til stedet. Ambulansene måtte imidlertid omdirigeres til andre akutt-tilfeller.

Sterkt inntrykk

- Men seinere kom en ambulanse tilbake og hentet kvinnen, mens en bårebil hentet hennes døde ektemann, opplyser naboen.

Tragedien har gjort sterkt inntrykk på folk i nabolaget.

Politiet bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Vi har funnet en død mann i et hus i Tromsø sentrum. I samme hus lå ektefellen forkommen. Hun har ikke hatt noen mulighet for å gi beskjed om hva som har skjedd. Dette er en tragisk hendelse, sier operasjonsleder ved Tromsø politidistrikt, Britt Solveig Pedersen, til Dagbladet.

Paret skal ikke ha barn eller andre nære pårørende i nærheten.

TRAGISK: En mann lå død av hjerteinfarkt i et hus i Tromsø sentrum. Ektefellen er pleietrengende og ble liggende hjelpeløs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer