Mannen drepte først foreldrene sine. Så fant politiet 17 lik i nabohusene

Et av Kinas verste massedrap de seinere åra.

PÅGREPET: Kinesisk politi mener drapssaken nå er oppklar. Mannen ble pågrepet her, i provinshovedstaden Kunming, få timer etter at likene ble oppdaget i den lille fjellandsbyen.  Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
PÅGREPET: Kinesisk politi mener drapssaken nå er oppklar. Mannen ble pågrepet her, i provinshovedstaden Kunming, få timer etter at likene ble oppdaget i den lille fjellandsbyen.  Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

(Dagbladet): I en bitteliten fjellandsby, nesten 3000 meter over havet, ble det torsdag funnet 19 lik.

Massakren i landsbyen Yema, sørvest i Kina, er et av de verste massedrapene i Kina de siste åra.

Likevel sitter kineserne igjen med flere spørsmål enn svar i saken, der en 27 år gammel mann nå er pågrepet for samtlige 19 drap.

Drepte foreldrene først

Det som så langt er kommer ut om drapsofrene er at fire av dem er mindreårige. Den yngste som ble drept var tre år gammel, mens det eldste var 72, skriver South China Morning Post.

Det var først lokalpolitiet i Huize-fylket som torsdag morgen fikk inn en melding om at to eldre personer var funnet drept i sitt eget hjem.

Ifølge politiet skal den 27 år gamle mannen ha kranglet med sine foreldre om penger på onsdag kveld før han drepte dem.

Funnet av det døde paret torsdag morgen ledet etter hvert politiet til flere lik spredt omkring i forskjellige hus i den lille landsbyen.

Det var fordi mannen, frykt for å bli tatt, drepte 17 av naboene i landsbyen, opplyser politikilder ifølge Canadian Press.

Ifølge AFP er det snakk om elleve menn og åtte kvinner som ble drept.

Det er ikke kjent hvordan 27-åringen skal ha drept de 19 ofrene, men skytevåpen er strengt regulert i Kina.

Mannen ble pågrepet i provinshovedstaden Kunming om lag 200 kilometer unna torsdag, noen timer etter at det ble funnet lik i flere av husene i Yema.

Flere kinesere er også i harnisk over at de ikke får vite mer om det blodige massedrapet gjennom de sterkt sensurerte statlige mediene.

Gamblingproblemer

Blant de få rapportene som er kommet om drapene, stammer fra Beijing News.

De skriver blant annet at mannen var fra landsbyen, og at politiet ikke mistenker terror som bakgrunn for drapene.

Avisa Chengdu Economic Daily har sitert en tidligere klassekamerat av mannen på at han skal ha hatt opparbeidet seg stor gamblinggjeld mens han jobbet i provinshovedstaden.

Dette ble seinere bekreftet av Kinas offisielle nyhetsbyrå Xinhau. Politiet mener de nå har løst saken, og at mannen drepte foreldrene da de nektet ham penger før han drepte naboene for å skjule forbrytelsen.

Bilder fra South China Morning Post viser det som skal være et stort militær- og politioppbud i landsbyen etter drapene. Det skal også ha blitt sendt etterforskere fra sikkerhetsdepartementet til landsbyen.

Ifølge kilder i landsbyen skal de fleste av de drepte ha vært slektninger av drapsmannen, skriver New York Times.

De setter også søkelys på den manglende informarsjonen som er kommet om drapene.

- 19 mennesker er døde, og CCTV har ikke en sak om det. Jeg er målløs, kinesiske nyheter skriver en bruker på det sosiale nettverket Weibo, og sikter til statlig kinesisk TV er kjeltringaktig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer