Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mannen er desperat

Innsatsleder frykter politiet kan bli skadd hvis de tar seg inn i bolighuset hvor en mann knivstakk sin tidligere samboer.

TRÅR VARSOMT: Innsatsleder Arild Syvertsen i Nord-Trøndelag politidistrikt avventer med å sende sine menn inn i huset hvor den bevæpnede gjerningsmannen befinner seg. Mannen er i det grå huset med hvite karmer i bakgrunnen. FOTO: MARTIN HÅGENSEN/ Dagbladet
TRÅR VARSOMT: Innsatsleder Arild Syvertsen i Nord-Trøndelag politidistrikt avventer med å sende sine menn inn i huset hvor den bevæpnede gjerningsmannen befinner seg. Mannen er i det grå huset med hvite karmer i bakgrunnen. FOTO: MARTIN HÅGENSEN/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NAMSOS/OSLO (Dagbladet.no) I dag morges ble en kvinne knivstukket av sin tidligere samboer i sitt hjem i Bangsund utenfor Namsos. Kvinnen har fått behandling for knivskadene på sykehuset og er ikke livstruende skadet, opplyser politiet.

Mannen som knivstakk kvinnen hadde besøkforbud mot henne på grunn av tidligere episoder av trusler og vold.

Begge de involverte er i begynnelsen av 20-årene.

Politiet avventer
Mannen har forskanset seg i kvinnens hus, og nekter fortsatt å komme ut, opplyser lensmann i Namsos, Rolf Viken til Dagbladet.

- Vi velger foreløpig å la være å sende inn våre folk med tanke på at de kan bli skadd, sier innsatsleder på stedet, Arild Syvertsen, fra Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladets fotograf på stedet.

- Denne avgjørelsen tas på bakgrunn av at mannen er alene i huset og derfor ikke kan påføre andre mennesker skade, sier Syvertsen.

Politiet håper fortsatt mannen vil komme ut frivillig uten at politiet trenger å bruke makt, men opplyser at de ikke kommer til å dra fra stedet uten gjerningsmannen.

- Dypt fortvilt og desperat

Det er politibetjent Morten Heggdal som har forhandlet med gjerningsmannen.

FORHANDLEREN: Morten Heggdal har forsøkt å forhandle med gjerningsmannen siden politiet kom til stedet i dag morges. Fortsatt har vedkommende ikke villet komme ut av huset. FOTO: MARTIN HÅGENSEN
FORHANDLEREN: Morten Heggdal har forsøkt å forhandle med gjerningsmannen siden politiet kom til stedet i dag morges. Fortsatt har vedkommende ikke villet komme ut av huset. FOTO: MARTIN HÅGENSEN Vis mer

- Mannen er dypt fortvilt og desperat, sier Heggdal til Dagbladets fotograf.

Heggdal skal ha kommunisert med gjerningsmannen via et vindu i huset. For øyeblikket har kommunikasjonen stagnert, og politiet har tatt seg en matpause, opplyser Dagbladets mann på stedet.

Ifølge Birger Sandvik, operasjonsleder Nord-Trøndeland, er mannen i psykisk ubalanse.

Ropte om hjelp

Klokken 09.30 i dag morges fikk politiet melding om at en kvinne ropte om hjelp fra et bolighus. Politiet dro straks til stedet.


Etter noe tid kom trolig kvinnen ut av huset på egen hånd. Siden dette har politiet forsøkt å forhandle med mannen for å få ham til å komme ut frivillig.

De nærmeste naboene til huset hvor gjerningsmannen befinner seg, er evakuert. En barneskole ligger like ved, og flere barn er blitt bedt om å være litt lengre på SFO i dag slik at de ikke skal gå forbi huset hvor dramaet pågår.

Mannen kjørte på kvinnen
Til tross for at gjerningsmannen har besøksforbud mot sin tidligere samboer, kjørte han inn i bilen hennes forrige helg, mens hun satt inni den. Politiet antar at mannen gjorde dette med vilje.

- Vi har gjort forsøk på å pågripe ham tidligere, men har ikke klart å finne ham før i dag, sier lensmann Rolf Viken til Dagbladet.

BEVÆPNET POLITI: Rundt ti bevæpnede politibetjenter står utenfor huset hvor mannen befinner seg. FOTO: MARTIN HÅGENSEN
BEVÆPNET POLITI: Rundt ti bevæpnede politibetjenter står utenfor huset hvor mannen befinner seg. FOTO: MARTIN HÅGENSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling