- Mannen er pågrepet

Svenske medier skriver at Anna Lindhs drapsmann allerede er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Expressen er mannen som mistenkes for drapet på Anna Lindh allerede tatt inn til avhør.

Avisa skriver at spanerne fikk napp på en adresse ved 11.30-tida i dag. Samtidig skal også mannens kjæreste blitt brakt inn til avhør. Politikilder opplyser til avisa at mannen er ekstremt lik den personen som ble filmet av overvåkingskameraene på kjøpesenteret der Lindh ble drept.

- Vi kan fastslå med tekniske bevis om han er identisk med morderen, sier kilden.

Mannen skal ha blitt jaget et døgn, og er nå ført til politihuset på Kungsholmen i Stockholm hvor han avhøres. Ifølge Expressen blir det også gjennomført husransaking flere steder i Stockholm.

- Personen vi har pågrepet er med største sannsynlighet den såkalte NK-mannen sier en politikilde med innsyn i etterforskninga.

Politiet avviste i dag på en pressekonferanse at de har pågrepet noen i saken.

- Jeg kan overhodet ikke kommentere noe av dette, jeg har ikke noe beskjed å gi om en pågripelse, sier sjefen for kriminalpolitiet, Lars Nylén.

Politiet blir ikke trodd

Flere kilder sier til Aftonbladet at mannen er svensk, 35 år og voldsmann.

- Han er pågrepet, sier en politikilde til den svenske avisa.

Ifølge kilden har politiet mange bevis som kan knytte gjerningsmannen til drapet. Blant annet er det funnet DNA-spor på kniven som ble brukt.

Minst fire uavhengige svenske medier har pratet med politikilder som bekrefter at en person er pågrepet for drapet. Ifølge Svenska Dagbladet skal det ha skjedd et sted midt i Sverige, mens Expressen skriver at det skjedde i hovedstaden.

Og selv om politiet i avkrefter de svenske medienes opplysninger er det tydelig at det nærmer seg en pågripelse i saken.

På direkte spørsmål om hvorfor politiet ikke vil dementere at personer er tatt inn til avhør, svarte politiets pressetalskvinne Stina Wessling tidligere i dag:

- Den typen opplysninger kan vi ikke gå ut med i den nåværende situasjonen. Vi har ikke pågrepet noen. Øvrige opplysninger kan vi ikke gå ut med nå.