FILMET:  28-årige Ahmad Khan Rahami er her filmet i New Jersey, hvor ei bombe gikk av i forkant av New York-aksjonen. Politiet setter de to hendelsene i sammenheng Foto: Politiet i New Jersey / Reuters / NTB Scanpix
FILMET:  28-årige Ahmad Khan Rahami er her filmet i New Jersey, hvor ei bombe gikk av i forkant av New York-aksjonen. Politiet setter de to hendelsene i sammenheng Foto: Politiet i New Jersey / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Mannen ettersøkt for Manhattan-terroren pågrepet

Det opplyser New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er ettersøkt for bombeaksjonen på Manhattan i helga, er pågrepet og er skadd etter en skuddveksling med politiet. Det opplyser ikke navngitte tjenestemenn til New York Times.

Ifølge CNN ble to politimenn truffet av skudd under pågripelsen, som skjedde i byen Linden i New Jersey. Den ene ble truffet i hånda, den andre i den skuddsikre vesten.

SMS-advarsel

Den ettersøkte er fra før navngitt som 28-årige Ahmad Khan Rahami, en amerikansk statsborger opprinnelig fra Afghanistan. Han er blitt pekt ut bl.a. på grunnlag av overvåkingsvideoer fra åstedet.

TV-bilder fra CNN viser Rahami ligge på ei båre med skader i høyre arm og skulder.

Pågripelsen har ifølge New York Times skjedd etter at politiet gikk ut med en SMS til befolkningen der de advarer mot Rahami.

OVERVÅKNINGSVIDEO: Denne overvåkningsvideoen viser eksplosjonen på Manhattan 17. september 2016. Video: Orangetheory Fitness Chelsea via StoryfulVis merVis mer Vis mer Vis mer

29 personer ble skadd da ei hjemmelagd bombe gikk av i nabolaget Chelsea på Manhattan lørdag. Ei udetonert bombe nr. 2 ble funnet i nærheten.

Udetonerte bomber

Tidligere på dagen ble et løp avlyst i nabostaten New Jersey, etter at ei bombe gikk av i ei søppelkasse, uten at noen ble skadd. Også her ble flere andre udetonerte bomber ble funnet, og politiet meder Rahami sto bak også disse.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sa kort tid etter angrepene at de ikke syntes å ha forbindelse til internasjonal terrorisme, men sier i dag til CNN at bevisene som er avdekket, kan endre denne oppfatningen.

Jakten på Rahami har hatt høyeste prioritet, og alle New Yorks 36 000 betjenter har hatt instruks om å være på utkikk etter ham.