TIL HIMMELS: Dersom innbyggerne i Calgary kikket opp på den for anledningen blå og skyfrie himmelen på søndag, kunne de se Boria langt der oppe der han satt i hagestolen sin som igjen var festet til 120 heliumballonger. Foto: Tom Warne / Twitter
TIL HIMMELS: Dersom innbyggerne i Calgary kikket opp på den for anledningen blå og skyfrie himmelen på søndag, kunne de se Boria langt der oppe der han satt i hagestolen sin som igjen var festet til 120 heliumballonger. Foto: Tom Warne / TwitterVis mer

Mannen festet 120 ballonger til hagestolen sin, og forsvant til himmels

Bøtelagt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir ofte sagt at det ikke er noen grenser for hva folk vil gjøre for å få litt omtale og litt blest rundt seg og sitt. Det er kanadiske Daniel Boria et meget godt eksempel på.

Dersom innbyggerne i Calgary kikket opp på den for anledningen blå og skyfrie himmelen på søndag, kunne de se Boria langt der oppe der han satt i hagestolen sin som igjen var festet til 120 heliumballonger.

Scenen ble blant annet foreviget av Tom Warne som rapporterte på Twitter om det han hadde sett.

- Veldig høyt Saken har, ikke uventet, fått bred omtale i kanadiske medier, og blant annet The Star gjengir et intervju med den eventyrlystne Boria som forteller at planen var å forlate doningen og benytte seg av fallskjerm for å gjøre nedstigningen noe mindre livsfarlig.

Landingen skulle skje på et festivalområde, og det hele var regissert for å få oppmerksomhet rundt firmaet Boria driver.

- Jeg satt i hagestolen og kunne se ned gjennom skyene på passasjerfly, og jeg kunne se opp på en liten klynge med helium-ballonger, sier han.

Ikke overraskende gikk derimot ikke alt som planlagt, og den eventyrlystne pioneren måtte lande et annet sted. Nærmere bestemt på et jorde to kilometer unna. Det blir også spekulert i at han brakk ankelen i prosessen.

- Jeg kom veldig høyt opp, og vinden var sterk. Jeg slo salto ut av stolen, og det føltes som om det var 30 minusgrader, sier han.

Kontrollert luftrom Det er kanskje lett å trekke den konklusjonen at stuntet var noe som ble gjennomført på impuls, men den gang ei. De første skrittene på veien ble tatt allerede for åtte måneder siden da Boria dro til USA for å lære seg å hoppe i fallskjerm.

Når det var unnagjort gjensto det bare å finne en pilot som kunne fly ham opp i det som er kontrollert luftrom. Det skulle ikke vise seg å være like lett.

Boria forteller at de på et punkt vurderte å «leie inn en mekskaner som kunne gjøre jobben», men at de til slutt endte opp med heliumsløsningen.

Stuntet var i tillegg såpass dyrt at de ikke hadde råd til å gjøre noen prøveturer, og firmaet brukte hele markedsføringsbudsjettet sitt.

Det kan ha vist seg å være en dårlig investering.

Bøtelagt Ikke bare gikk ting skeis i selve gjennomføringen, men nå har også politiet kommet på banen og bøtelagt Boria for å ha satt liv i fare.

- Et stunt som dette krever tillatelse fra Transport Canada. Vi i politiet pleier bare å ta oss av etterspillet i saker som dette. I dette tilfellet er vi heldige da han bare ble lettere skadet, sier en talsperson for politiet.

Vedkommende legger også til at Boria også kan vente seg en mer alvorlig siktelse fra det føderale politiet på grunn av ferdselen i kontrollert luftrom. Selv innså amatør-piloten at opptrinnet kunne få etterspill, men ikke så alvorlig.

- Jeg skjønte jo at de kom til å bli litt sinte, men det er allerede verre enn jeg trodde det skulle bli.

Men når alt kommer til alt skal Boria kanskje være fornøyd med at han slapp unna med livet i behold. Det er ikke alle som har vært like heldige.

Mistet livet I april 2008 satte den brasilianske presten Adelir Antonio de Carli ut på sin siste reise da han festet 1000 heliumballonger til seg selv. Bakgrunnen for stuntet var at han ville samle inn penger til et veldedig formål.

41-åringen mistet raskt kontroll med teamet sitt på bakken, og ballongene ble funnet til havs dagen etter.

Selve liket til den avdøde presten ble derimot ikke funnet før i juli da DNA-tester bekreftet at en død person funnet i havet utenfor Rio de Janeiro var de Carli.

Broren hans sa ifølge AP at det var godt å slippe uvissheten.

- Nå kan vi endelig ha en skikkelig begravelse for ham.