Askøy-drapet

Mannen fikk forsvarlig helsehjelp

Fastlegen frikjennes, men fylkesmannen er kritisk til hjelpen ME-syke får.

STOR OPPGAVE: Fastlegene er pålagt en stor oppgave med å følge opp ME-syke, der mange er veldig syke, mener fungerende fylkeslege Sjur Lehmann. Her fra politiets undersøkelse av åstedet på Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB
STOR OPPGAVE: Fastlegene er pålagt en stor oppgave med å følge opp ME-syke, der mange er veldig syke, mener fungerende fylkeslege Sjur Lehmann. Her fra politiets undersøkelse av åstedet på Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i juli i år at sønnen og hans mor ble funnet døde i deres felles hjem i Askøy utenfor Bergen. Politiet gikk raskt ut og sa de mente det dreide seg om drap og selvdrap.

I etterkant åpnet Fylkesmannen Vestland tilsyn med behandlingen sønnen hadde fått i helsevesenet i forkant av drapet og selvdrapet.

ME-syk

Den nå siktede sønnen var ME-syk, og det var helsehjelpen han mottok i forbindelse med dette som skulle granskes, som Dagbladet tidligere har skrevet.

Nå har Fylkesmannen konkludert: helsehjelpen var forsvarlig.

Tilsynet med den mistenkte sønnens fastlege og en privatklinikk ble avsluttet fredag forrige uke.

- Tilsynet viser at fastlegen har fulgt opp pasienten på en forsvarlig måte, sier fungerende fylkeslege i Vestland, Sjur Lehmann, til Dagbladet.

Fylkesmannens tilsyn er nå endelig avsluttet.

Psykiatrisk behandling

«Mannen var diagnostisert med kronisk utmattelsessyndrom, og saken illustrerer hvor krevende det er å pålegge fastlegen eneansvar for utredning og oppfølgning av pasienter med denne tilstanden», skriver fylkesmannen i nyhetssak på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer