Mannen foreldrene tror kidnappet Maddie

Foreldrene frigir fantomtegning av mann med søreuropeisk utseende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kate og Gerry McCann har i dag frigitt tegninger av det de mener kan være mannen som har kidnappet lille Madeleine (4), melder nyhetsbyrået AP.

Fantomtegningene viser en mann med skulderlangt, mørkt hår som, iført en brunrød jakke og beige bukser, går bortover mens han bærer et pyjamaskledd barn i armene.

Tegningene baserer seg på en beskrivelse en venn av ekteparet har gitt av en mann som ble sett gående med et barn rett etter at Madeleine forsvant fra feriestedet i Portugal 3. mai.

Tegningene er lagd av en polititegner med FBI-bakgrunn, og er basert på øyenvitneskildringer fra Jane Tanner, melder Sky News.

Hun var i gruppen av venner som spiste middag med Gerry og Kate McCann den kvelden jenta forsvant.

Familiens talsmann, Clarence Mitchell, sier bildene var bestilt av private etterforskere som ekteparet har leid inn. De er frigitt med samtykke fra portugisisk politi.

Mitchell sier at den mistenkte av utseende er beskrevet som søreuropeisk eller en som kommer fra middelhavslandene. Han skal være mellom 35 og 40 år gammel, er spebygd og rundt 170 centimeter høy.

- Dette er nok en viktig fase i vår etterforskning av kidnappingen, og vi håper at denne tegningen vil være en viktig påminnelse til enhver som befant seg i området den aktuelle kvelden, og som kan ha sett denne mannen, sier talsmannen og understreker:

- Vi tror at dette er Madeleine som blir båret bort fra leiligheten, så vi legger stor vekt på å få disse bildene lagt fram.Enhver som kjenner denne mannen burde kontakte vår anonyme telefonlinje.

Foto:AP Photo/HO Family/Scanpix
Foto:AP Photo/HO Family/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no følger saken.)

Mannen foreldrene tror kidnappet Maddie