UBEHAGELIG: Mor og datter var på vei til niåringens danseskole da en ukjent eldre mann plutselig kom bort til dem, og gned seg mot den lille jenta Illustrasjonsfoto: Jessica Gow / SCANPIX
UBEHAGELIG: Mor og datter var på vei til niåringens danseskole da en ukjent eldre mann plutselig kom bort til dem, og gned seg mot den lille jenta Illustrasjonsfoto: Jessica Gow / SCANPIXVis mer

Mannen gned seg mot den ni år gamle jenta og pustet opphisset. Da hun forsøkte å komme seg unna, fulgte han etter

- Jeg vet ikke hva som hadde skjedd om de ikke var der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke skulle en mor og ei ni år gammel jente ta bussen i Tuve utenfor Göteborg i Sverige, da de fikk en ekkel og ubehagelig opplevelse.

De var på vei til niåringens danseskole da en ukjent eldre mann plutselig kom bort til dem, og gned seg mot den lille jenta der hun sto på bussholdeplassen.

Mor og datter forsøkte å trekke seg unna, men uten hell. Det skriver Göteborg Direkt.

- Hun ble veldig sjokkert. Mannen stoppet i nærheten av oss, han tittet på henne og pustet tungt. Vi forsøkte å gå enda lenger bort, men han fulgte etter, sier moren til svenske Aftonbladet.

Fulgte etter

Da bussen etterhvert kom gikk mor og datter på i håp om å slippe unna mannen, men også her fulgte han etter. Han satte seg ned ved siden av dem bakerst i bussen, selv om det var en rekke ledige seter.

Moren fikk blikkontakt med to gutter som satt på bussen. De skjønte hvilken ubehagelig situasjon hun og datteren var i, og gjorde tegn til at de skulle komme og sette seg med dem.

Etterhvert kom bussen fram til holdeplassen der jentas danseskole lå, men da de to skulle til å gå ut prøvde mannen nok en gang å følge etter.

Det fikk de to guttene til å reagere. De hoppet av bussen og holdt igjen mannen mens de ba ham reise videre minst én holdeplass til.

- Guttene tilbød seg også å stå der sammen med oss mens vi ventet på at mannen min skulle hente oss, men jeg sa at det gikk bra. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd om de ikke var der.

Har mareritt

Moren meldte saken til politiet, men ifølge Aftonbladet ble den henlagt allerede neste dag.

Hun forteller at datteren har blitt påvirket av hendelsen.

- Dette var veldig vanskelig for henne. De første nettene ville hun ikke sove i sin egen seng, og hun var veldig nervøs for å gå til skolen alene. Nå har hun endelig begynt å slappe av, men hun snakker fortsatt om at hun har mareritt om den «dumme mannen».

Moren fikk aldri noe navn på de to guttene som hjalp henne. Nå håper hun å komme i kontakt med dem for å kunne si takk.