Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen hadde kroniske smerter i høyre testikkel i 15 år. Legen fjernet venstre

Amerikaner tilkjent erstatning på over sju millioner etter operasjonstabbe.

GIKK GALT: En amerikansk mann fikk operert ut feil testikkel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
GIKK GALT: En amerikansk mann fikk operert ut feil testikkel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann fra Pennsylvania i USA er tilkjent 870 000 dollar (7,3 millioner kroner) i erstatning etter en forferdelig operasjonstabbe.

Legen endte opp med å fjerne feil kroppsdel under operasjonen i juni 2013.

Den 54 år gamle mannen opplevde kroniske smerter i høyre testikkel i 15 år, og gikk til konsultasjon hos en urolog. Urologen anbefalte at mannen burde fjerne testikkelen, selv om han vurderte andre og mindre inngripener.

Likevel besluttet 54-åringen at han skulle legge seg under kniven. Det gikk ikke slik han hadde håpet.

Feil testikkel

Legen fjernet nemlig venstre testikkel i stedet for høyre, hvor pasienten faktisk hadde smerter, skriver lokalavisa Pennlive.

Testikkelen hvor mannen hadde smerter ble værende på plass. Ifølge legens egne notater etter operasjonen innrømmer han allerede da at han kan ha gjort feil.

- Det virker som at venstre testikkel faktisk har blitt fjernet i stedet for høyre.

- Han har hatt smerter i høyre testikkel i 15 år før han gikk til legen. Han ville kvitte seg med smerten. Fire år seinere, har han fortsatt smerter. Han har hatt mer smerter etterpå, sa mannens advokat Braden R. Lepisto, ifølge avisa.

Frykter ny operasjon

Ifølge advokaten frykter nå hans klient å behandle høyre testikkel på grunn av det som skjedde. Ifølge advokaten må i tillegg mannen eventuelt ha testosteronbehandling resten av livet om han også skal fjerne den smertefulle høyre-testikkelen.

Ifølge New York Times skjer det så mange ganger som 2700 ganger årlig i USA at kroppsdeler på feil side av kroppen blir operert bort.

Ifølge avisa er det første gang det blir utbetalt en erstatningssum i en helsesak i distriktet på 25 år. Legen som utførte operasjonen, jobber ikke lenger som kirurg, ifølge Daily Hornet.

Hele Norges coronakart