Mannen hevdet han var spion: Et forråtnet lik i en bil ledet politiet til 1200 våpen og en amfibiebil

Forlatt i bil av sin tidligere forlovede.

STORT FUNN: Etter at mannens lik ble funnet i en bil, fant politiet et enormt våpenarsenal i leiligheten hans. De har foreløpig ikke gitt noen offisiell forklaring på hvorfor mannen hadde befatning med våpnene eller den store beholdningen kontanter. Foto:  EPA/LINNARD LANE / PALISADIAN POST/NTB scanpix
STORT FUNN: Etter at mannens lik ble funnet i en bil, fant politiet et enormt våpenarsenal i leiligheten hans. De har foreløpig ikke gitt noen offisiell forklaring på hvorfor mannen hadde befatning med våpnene eller den store beholdningen kontanter. Foto: EPA/LINNARD LANE / PALISADIAN POST/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag forrige uke fant politiet et forråtnet lik i en bil i Los-Angeles-nabolaget Pacific Palisades.

Selv om bilen sto parkert like i nærheten av en leilighet i nabolaget som skal ha tilhørt mannen,  hadde han sittet død i bilen i ti dager før han ble funnet.

Det politiet fant da de tok seg til mannens bolig, var imidlertid enda mer overraskende, skriver nyhetsbyrået AP.

1200 våpen I mannens bolig, som lå like ved funnstedet, fant politiet et arsenal av våpen.

1200 våpen, omkring seks tonn med ammunisjon, kikkertsikter, piler, buer og kniver var blant gjenstandene som møtte politibetjentene. I tillegg fant de 230 000 dollar (1,8 millioner kroner) i kontanter.

Det viste seg også at mannen hadde 14 kjøretøy i sitt navn. Åtte av disse ble funnet, og funnet inkluderte en SUV designet for å kjøre under vann - en såkalt amfibiebil.

Mannens identitet er ennå ikke bekreftet av politiet, men amerikanske medier identifiserer mannen som en 60 år gammel Los Angeles-mann. LA Times får blant annet identiteten bekreftet av mannens tidligere forlovede.

Ifølge hans forlovedes advokat, Harland Braun, døde mannen på en parkeringsplass i Bristol Farms 4. juli i år. Han skal da ha vært med sin forlovede, som ikke visste hva hun skulle gjøre med liket. Dermed forlot hun mannen i et kjøretøy i Pacific Palisades-nabolaget.

Hevdet han var spion Ifølge kvinnens forklaring hevdet hennes nå avdøde forlovede at han var spion for en hemmelig statlig etteretningstjeneste.

Kvinnen og den avdøde mannen var sammen i 17 år, og hun trodde på hans forklaring om at han var spion. Ifølge advokat Braun trodde kvinnen den hemmelige tjenesten mannen hevdet å jobbe for ville ta seg av liket. Slik gikk det ikke, og da kvinnen kom tilbake først ti dager etter hun hadde forlatt bilen, var mannen fortsatt der. Da varslet hun og advokaten politiet. Dødsfallet etterforskes ikke som drap.

Politiet undersøker fortsatt hvordan og hvorfor mannen hadde opparbeidet seg et så stort våpenarsenal.

Ifølge etterforsker i Los Angeles-politiet Kirk Albanese er det ingenting som tyder på at den avdøde mannen hadde ulovlig befatning med våpnene. Våpnene er trolig registrert på mannen selv, og flere av dem var ennå i esker eller hadde fortsatt prislappen på.

Politioverbetjent William Hayes sier var mannens våpensamling verdt minst fire millioner kroner, og muligens mer enn åtte millioner, skriver LA Times.

Politiet avviser overfor avisa påstanden om at mannen jobbet for en hemmelig etteretning. Flere av naboene har beskrevet mannen som en våpenfanatiker.

- Han var enten en som forberedte seg på dommedag, en våpensamler eller begge deler, sier Hayes til avisa og legger til at det tyder på at den avdøde hadde mye penger.

Avisa har også snakket med et av mannens familiemedlemmer, som ikke hadde sett ham på flere år, men hevdet han var en ensom ulv.

SPIONPÅSTANDER: Mannens tidligere forlovede sier hun trodde på ham da han forklarte han var spion. Politiet har avvist påstandene. Foto: EPA/PALISADIAN POST / HANDOUT   EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
SPIONPÅSTANDER: Mannens tidligere forlovede sier hun trodde på ham da han forklarte han var spion. Politiet har avvist påstandene. Foto: EPA/PALISADIAN POST / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer