HARDT SKADD: Bildet av Jeff Bauman (27) som blir fraktet bort fra skadestedet Boston i rullestol, ikledd favorittskjorta, blodig og med beinet revet av, har blitt ikonisk for det doble bombeangrepet mot maratonløpet. Nå takkes «mannen i cowboyhatten» for å ha reddet livet hans.  AP Photo/Charles Krupa)
HARDT SKADD: Bildet av Jeff Bauman (27) som blir fraktet bort fra skadestedet Boston i rullestol, ikledd favorittskjorta, blodig og med beinet revet av, har blitt ikonisk for det doble bombeangrepet mot maratonløpet. Nå takkes «mannen i cowboyhatten» for å ha reddet livet hans. AP Photo/Charles Krupa)Vis mer

- «Mannen i cowboyhatten» reddet livet til sønnen min

Faren til Jeff Bauman prøvde fortvilt å ringe i en time etter at bombene smalt. Deretter fant han bildet av sønnen på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av Jeff Bauman (27) som blir fraktet bort fra skadestedet Boston i rullestol, ikledd favorittskjorta, blodig og med beinet revet av, har blitt ikonisk for det doble bombeangrepet mot maratonløpet.

Etter at de to eksplosjonene gikk av med tolv sekunders mellomrom på mandag klokka 14.50, lokal tid, forsøkte hans far, også kalt Jeff Bauman, å ringe sønnen i en time. Ingen svarte, og Bauman visste at han skulle være der for å heie på kjæresten.

Så fikk han en telefon fra stedatteren, melder New York Times.

- Har du sett bildet? spurte hun.

- Jeffrey er på nyhetene. Han er skadd, fortsatte hun.

- Er du sikkert? Er du sikker? ropte Bauman tilbake.

- Ja, lød svaret.

Bauman fant fotografiet av sønnen på Facebook, ikledd favoritt-t-skjorta og full av blod, etter bomben som var fylt av spiker og metallkuler for å gjøre størst mulig personskade. Det var ikke det fulle bildet; dette var beskjært slik at den avblåste foten ikke syntes.

Han ringte rundt til sykehus i området og fikk til slutt bekreftet at sønnen var innlagt ved Boston Medical Center, hvor han dro med kona Csilla. Operasjonen var allerede ferdig da de ankom; begge beina måtte amputeres.

Legene fortalte at han hadde mistet mye blod, og måtte gjenopplives flere ganger i løpet av inngrepene, men han var heldig. «Mannen i cowboyhatten» hylles nå for å ha reddet livet til 27-åringen.

- Det er en video som viser hvordan han går rett bort til Jeff, plukker ham opp, setter ham i en rullestol og legger på en turnikébandasje, sier pappa Bauman til New York Times.

Mannen i cowboyhatten heter Carlos Arredondo (52) og hadde stått ved mållinjen for å dele ut amerikanske flagg til løperne før målstreken. Dette var en hyllest til sin egen sønn, en soldat som ble drept i Irak i 2004.

Da eksplosjonene rev opp området hoppet Arredondo over tilskuergjerdet og løp mot en menneskene som lå på bakken. Der lå Jeff med brennende klær. Arredondo slukket flammene med hendene, tok av en skjorte og knyttet det rundt stumpen som tidligere var et bein.

Han forble med Bauman og trøstet ham inntil ambulansemedarbeiderne kom til og bisto i evakueringen.

Nå ligger han tungt medisinert og utenfor full bevissthet på sykehus.

- Hva skal vi si til ham, når han våkner? Jeg vet bare ikke, sier faren gråtende til New York Times.