- Mannen i gata får regninga til Siv

Eksperter slakter regjeringspartienes skattearbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere eksperter mener mannen i gata må ta regninga for Siv Jensens skattereform. Mens timeglasset renner ut, skal de andre partiene komme med egne forslag.

- Et ankepunkt mot alle forsøk på å skjerme arbeidende kapital, har vært at det er formidable problemer med å trekke opp en grense for hva som skal skjermes og ikke. Det gjelder også denne skissen, som hopper bukk over det store problemet. Vi er egentlig tilbake til start, sier jusprofessor og skatteekspert Fredrik Zimmer til Dagbladet.

Arbeidet med skattereform er svært komplisert, men tilsvarende viktig for norsk økonomi og din privatøkonomi. Skattefritak for arbeidende kapital er ett av stridspunktene, og innebærer altså kapital knyttet til verdiskapning og arbeidsplasser.

Full splid Status i de krevende forhandlingene er som følger:

Onsdag presenterte Høyre og Frp en skisse til forlik på arbeidende kapital i forbindelse med forhandlingene om skatteforlik. Skissen ble umiddelbart forkastet av blant andre Ap og SV, som reagerer på både fordelingsprofil og på at skissen er ufullstendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer