Mannen i månen tatt for svindel

Rene Veenema solgte tomter i verdensrommet. Det ble mer månelyst enn han hadde trodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlenderen er arrestert og siktet for svindel etter at han solgte små områder på månen til noe høytsvevende kunder. Veenema sier han har solgt måneplass til flere tusen kunder før den USA-registrerte bedriften krasjlandet.

Kundene betalte 11 000 kroner hver for sertifikatet som viser at de er deleiere i månen.

Selskapet, Lunar Embassy, ble etablert i 1996 og hevder de har solgt deler av månen til blant andre Ronald Reagan, Jimmy Carter, Johnny Carson, Ed McMahon og David Letterman, skriver den nederlandske avisa De Telegraaf.

Ifølge Veenema har månen solgt bra i Europa, og spesielt rundt valentinsdagen. Dette til tross for at de fleste nok må stikke fingeren i jorda og innse at de aldri kommer til å få besøkt eiendommen sin.

Veenema ble arrestert for et par uker siden etter at fem misfornøyde kunder anmeldte selskapet. De hadde ikke mottatt noe bevis på sitt nylig inngåtte eierskap.

- Som det meste jeg begynner på, hadde måneprosjektet en lovende begynnelse. Men etterspørselen ble ikke like stor som jeg hadde trodd. Jeg hadde regnet med flere titusener ordrer i måneden, så jeg kjøpte meg bil, hus og mye annet, sier Veenema til avisa.

- Jeg har faktisk drevet med dette i ti år. Jeg har lurt alle - mine sjefer, mine kolleger og eks-kjæresten min. Når jeg slipper ut av fengselet, skal jeg lære meg å slutte med løgn og lureri.

Mannen i månen tatt for svindel
MÅNEMANN: Ville du betalt 11 000 kroner for en eiendom på månen?