Mannen i skyggen

Navn: Arne SvareAlder: 44Yrke: Manager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Svare er sannsynligvis den eneste manageren i Norge som har hemmelig telefonnummer. I disse dager har han sørget for at Sissel Kyrkjebø har vært i og på alle store aviser, magasiner, radiostasjoner og TV-kanaler.

Svare er fra Dønna i Nordland og vokste opp i Ålgård i Rogaland. Tidligere jobbet han som skytebas på anlegg der han sprengte av noen fingertupper. For tjue år siden kom han til Bergen for å studere geologi. Han ble arrangementssjef på Hulen og startet etter hvert Studentenes artistformidling, som seinere fikk det mer internasjonalt ambisiøse og uttalevennlige navnet Stageway.

Ifølge egen hjemmeside har Stageway nå tolv ansatte og en omsetning på 60 millioner kroner. Foruten gullstrupen Sissel Kyrkjebø, har stallen artister som Lene Marlin, Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Fredrik Skavlan. Personlig tar Svare seg av Sissel, Lene Marlin og Morten Abel. Det gjør han så godt at han i fjor hadde 4,7 millioner i inntekt og 5,6 millioner i formue.

Svare er alltid i bakgrunnen og gir sine korte kommentarer til journalister om artistenes ve og vel. Slik er en managers liv. En koffertbærer, pressetalsmann og livvakt. En slags missing link mellom stjernene og folket.

- Vi har lagt opp et løp som gjør at Sissel kan få ro rundt fødselen i august, sa manageren da han gjorde kjent at hun skulle ha barn nummer to.

- Sissel drikker urtete, knasker halstabletter og holder varmen innendørs, uttalte han da hun ble forkjølet under fjorårets juleturné.

Noen ganger uttaler han seg i hele setninger og nærmest på egne vegne. Som da han rykket ut mot Se og Hør.

- Se og Hør er gammeldags. Det ser rett og slett ikke bra ut. Når du kommer på trykk, ser du dessuten «helt Johan» ut. Det har aldri fremmet en artists karriere å stille opp i Se og Hør.

Svare har altså hemmelig telefonnummer. Skal du snakke med ham kan du gå via hans egen «manager», den alltid blide og behjelpelige Jan Fredrik Karlsen. Han kan fortelle at Svare liker seg på fjellet og på sjøen. Han kan avsløre at Svare har hytte på fjellet, men ikke på hvilket fjell. Han kan avsløre at Svare har en gammel treskøyte, men ikke hva den heter. Men, han kan avsløre hvilket dyr Arne Svare er mest glad i: Kuer.

Og i går kunne Karlsen avsløre at Svare var lettet og fornøyd over mottakelsen av Sissels nye plate.

- Han er veldig, veldig fornøyd med anmeldelsene til Sissel. Vi er alle veldig positive.

- Egentlig er dere vel alltid positive?

- Jo da. Hadde vi fått terningkast to ville vi også vært positive, men da på en annen måte, sa Karlsen. På vegne av Arne Svare.