Mannen med høyest inntekt i landet tjener 9 kroner og 94 øre. I sekundet!

Penga strømmer inn.

TJENER BEST: Einar Aas (43) fra Grimstad er mannen med høyest inntekt i landet i fjor, ifølge skattelistene. Foto: Agder energi
TJENER BEST: Einar Aas (43) fra Grimstad er mannen med høyest inntekt i landet i fjor, ifølge skattelistene. Foto: Agder energiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grimstad-mannen Einar Aas (43) er ifølge Skatteetaten den personen i Norge som tjente mest i Norge i 2013.

Med en oppgitt inntekt på 313 719 712 kroner er han foran Trond Mohn og Terje Tom Høili på lista.

Bryter man ned tallene fordelt på året tjente han i fjor 859 506 kroner om dagen eller 9 kroner og 94 øre i sekundet.

Mannen har hatt et svimlende lønnshopp siden 2012 da han står oppført med 1 840 533 kroner i inntekt, men har ligget stabilt mellom 300 og 400 millioner kroner i inntekt de siste åra. Mannen bidro også til felleskassa ved å betale over 100 millioner i skatt i fjor, ifølge listene.

Ifølge skattelistene ble han milliardær i 2011. For 2013-tallene er han oppført med en formue på over 1,1 milliarder kroner.

Den vanligvis mediesky Grimstad-mannen har gjort seg søkkrik på investeringer i strøm og kraft. Ifølge Dagens Næringsliv har han tjent formuen ved å spekulere i kraftpriser på kraftbørsen Nord Pool. Årsregnskapet fra han investeringsselskap Toppen Invest viser at selskapet tjente litt over to millioner før skatt i fjor, skriver avisa.

Dagbladet har så langt i dag ikke kommet i kontakt med Einar Aas på telefon. Ifølge Dagens Næringsliv stiller Aas aldri opp til intervju eller lar seg avbilde. Han har aldri snakket offentlig om sin suksess.

Ifølge en artikkel om mannen i Dagens Næringsliv i 2010 er setningen «Alle investeringene i selskapet har hatt en positiv verdiutvikling» en gjenganger i årsrapportene til Einar Aas' selskaper siden 2001.

Han skal også være kjent for å treffe investeringene svært nøyaktig. Under finanskollapsen høsten 2008 satset Aas 200 millioner kroner på Oslo børs og traff, ifølge avisa, bunnen nærmest perfekt.