Mannen med øks ennå ikke avhørt

Den 24 år gamle mannen som i går kveld gikk løs med øks på en rekke biler og en politibil i Kristiansund sentrum, skal avhøres i løpet av helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Kristiansund vurderer nå om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling mandag. Flere vitner skal avhøres i løpet av helgen. Mannen sitter nå i varetekt på Kristiansund politistasjon med legetilsyn. Politiinspektør Ove Brudevoll ved Nordmøre politidistrikt vil ikke si om mannen er psykisk ustabil.

- Vi gjør en del undersøkelser i samråd med lege, men vil foreløpig ikke trekke noen konklusjoner, sier han.

Tilfeldigheter

Det var kort tid etter klokken 22 fredag kveld at politiet fikk inn over 20 meldinger om en mann som gikk løs på biler med øks. Den alkoholberusede mannen gikk løs på åtte-ti biler, blant dem en politibil som fikk alle vinduer knust. Det satt tre mennesker i en av personbilene som ble angrepet. Politiet avvæpnet mannen ved hjelp av slag med langkølle idet han var i ferd med å slå inn en dør og et vindu på politistasjonen.

Politiet ble gitt tillatelse til å bevæpne seg, men situasjonen løste seg før dette ble aktuelt.

- Det var bare tilfeldigheter som gjorde at det gikk bra, sier vaktsjef Johannes Sundli ved Nordmøre politidistrikt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer