<b>MELDT SAVNET: </b>Det tok noen uker fra kvinnen ble meldt savnet til mannen ble arrestert, mistenkt for drap. Foto: Janne Åkesson / Swepix
MELDT SAVNET: Det tok noen uker fra kvinnen ble meldt savnet til mannen ble arrestert, mistenkt for drap. Foto: Janne Åkesson / SwepixVis mer

Mannen meldte kona savnet. Nå forteller han: - Jeg parterte henne

Rettspsykiateren mener han ikke lider av noen alvorlig psykisk sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april ble en kvinne i 50-åra meldt savnet fra et villastrøk vest for Stockholm.

Kvinnen ble meldt savnet internasjonalt, og ifølge Aftonbladet deltok mannen i leteaksjoner, og ga en detaljert beskrivelse av hva kona hadde hatt på seg av klær da hun forsvant.

Men etter hvert begynte politiet å mistenke at det hadde skjedd noe kriminelt. I juni ble mannen arrestert, mistenkt for drap.

Stadig krangling

Expressen meldte da at det var mistanke om at han hadde kappet opp kona med en bajonettsag og forsøkt å kvitte seg med levningene ved hjelp av en kulegrill.

VILLASTRØK: Parets hjem lå i et velstående strøk i en forstad til Stockholm. Foto: Janne Åkesson / Swepix
VILLASTRØK: Parets hjem lå i et velstående strøk i en forstad til Stockholm. Foto: Janne Åkesson / Swepix Vis mer

Samme avis rapporterer nå fra den rettspsykiatriske undersøkelsen. Den 55-år gamle mannen forteller selv til psykiaterne hva som skjedde, da kvinnen døde mellom 6. og 7. april tidligere i år, og innrømmer å ha vært til stede da hun døde.

Han beskriver ekteskapet som preget av stadig krangling. Ifølge mannen hadde de kranglet flere ganger i dagene før. Den aktuelle kvelden forteller han at han dyttet henne så hun falt, slo hodet og døde.

Deretter skal han ha gjemt den døde kroppen i et rom i huset.

Mener det var en ulykke

Ifølge de rettspsykiatriske undersøkelsene fortalte han at han skar opp kroppen, og forsøkte å brenne noe på en kulegrill, mens resten ble pakket inn i plast og gjemt i bagasjerommet på en bil, som ble parkert et annet sted.

Rettspsykiateren mener 55-åringen verken lider av eller har lidd av alvorlig psykisk sykdom.

Han kan altså dømmes dersom han finnes skyldig i retten.

Ifølge de rettspsykiatriske undersøkelsene har han en «påtagelig distansert følelsesmessig holdning til gjerningen» og til ektefellen.

Mannen beskriver konas død som en ulykke. Ifølge rettspsykiateren er det en vanlig forklaring i slike saker.

55-åringes advokat Rodney Humphreys skriver til Expressen i en e-post: «Jeg kan bekrefte at han benekter mord, men har ellers ingen kommentarer.»

Etter planen skal det tas ut tiltale 21. september, men påtalemyndighetene bebuder utsettelse i påvente at den rettsmedisinske analysen skal ferdigstilles.