- Mannen min har drept flere kvinner

Franske Michel Fourniret etterforskes for 19 bestialske drap. Kona er mistenkt for medvirkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere skogvokteren Michel Fourniret (62) har voldtatt og drept et ukjent antall kvinner og småjenter i Frankrike og Belgia. Franske myndigheter har så langt siktet Fourniret for åtte drap, men mistenker ham for å stå bak flere.

Nå hevder Monique Olivier at ektemannen har drept ytterligere seks unge kvinner.

Etterforskningsledelsen i den sør-franske byen Dinant bekrefter at Fourniret dermed  etterforskes for til sammen 19 drap, melder AP.

- Medvirket

Fourniret har tilstått å ha voldtatt og drept åtte småjenter og kvinner, samt drapene på to voksne menn, siden 1980-tallet.

Både han og kona sitter i dag fengslet i Belgia. Monique Olivier er siktet for å ha medvirket til flere av drapene.

Etter at hun ble fengslet har Olivier kommet med opplysninger som har vært sentrale for flere av drapssiktelsene mot ektemannen. Hun har også bidratt til at flere av de nedgravde ofrene er funnet.

Olivier skal ha innledet det aktive samarbeidet med politiet etter at belgiske Michel Dutroux\' eks-kone ble dømt til 30 års fengsel.

FINNER OFRENE: Monique Olivier (til høyre) viste i fjor  etterforskerne hvor et av ektemannens ofre lå  begravd i Donchery i Frankrike. Foto: SCANPIX/AP
FINNER OFRENE: Monique Olivier (til høyre) viste i fjor etterforskerne hvor et av ektemannens ofre lå begravd i Donchery i Frankrike. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Politiet på sporet

Fourniret-saken har sendt sjokkbølger inn i Belgia og Frankrike. De groteske barne- og kvinnedrapene ble kjent like etter at dommen falt i Dutroux-saken.

I likhet med Dutroux-banden ble også Fourniret tatt ved en tilfeldighet. Politiet kom på sporet av ham i 2003, etter at ei jente (13) ble kidnappet og forsøkt voldtatt. Jenta klarte imidlertid å rømme fra Fournirets varebil, og han ble seinere arrestert.

Franskmannen sjokkerte alle da han kort tid seinere innrømmet å ha drept flere barn og unge i Belgia og Frankrike.

Voldtektsdømt

Fourniret bodde på dette tidspunktet sammen med kona og parets sønn i landsbyen Sart-Custinne i belgiske Ardenne, som ligger ved grensa til Frankrike. Familien hadde flyttet dit etter at han hadde sonet en sjuårig voldtektsdom i hjemlandet.

Da Fourniret ble arrestert igjen, flyttet kona og sønnen tilbake til Frankrike.

Ifølge politiet skal Fourniret ha drept jenter og kvinner etter å ha voldtatt dem, i frykt for at de skulle avsløre ham.

Han er tidligere blitt sjekket opp mot voldtekten og drapsforsøket på en dansk 11-åring.

SERIEDRAPSMANN: Michel Fourniret har innrømmet flere drap på franske og belgiske jenter og kvinner i løpet av de siste 25 åra.
OFFER: Datteren til Marie-Noelle Bouzet var bare 12 år da hun ble drept av Fourniret i 1989. Her med bilder av datteren Elizabeth, og andre ofre.
HER BLE TO LIK FUNNET: Dette slottet fra 1800-tallet var tidligere eid av Michel Fourniret. To unge jenter ble funnet nedgravd i det parkanlegget som omkranser slottet. <br><a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/07/03/402241.html">Les mer her</a>