OMKOM: På dette bildet som ble tatt i 2002 holder Beverly Eckert et bilde av den avdøde ektemannen Sean Rooney. Foto: AP Photo/Douglas Healey/Scanpix
OMKOM: På dette bildet som ble tatt i 2002 holder Beverly Eckert et bilde av den avdøde ektemannen Sean Rooney. Foto: AP Photo/Douglas Healey/ScanpixVis mer

Mannen omkom 11. september, Beverly (58) omkom i dag

Omkom i flystyrten i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyulykken ved Buffalo viser hvor verdifull hver eneste dag er, understreker president Barack Obama. En av de omkomne i ulykken mistet mannen i terrorangrepet i 2001.


58 år gamle Beverly Eckert var en av de 44 passasjerene som omkom da flyselskapet Continentals rute 3407 torsdag kveld lokal tid styrtet i et bolighus nordøst i USA.

11. september 2001 mistet hun mannen i terrorangrepene mot World Trade Center i New York. Fredag skulle hun og hennes familie ha mintes mannen Sean på hans fødselsdag.

- Tragiske begivenheter av denne typen minner oss om hvor sårbart livet kan være, og hvor verdifull hver eneste hverdag er. En av dem som forsto dette, var Barbara Eckert, sa president Barack Obama, som møtte den omkomne kvinnen for få dager siden.


Forsvant

Passasjerflyet som styrtet, hadde 44 passasjerer, en besetning på fire og en pilot som ikke var i tjeneste, om bord.

- Continental 3407, vennligst meld deg, ropte flygelederen flere ganger etter at flyet forsvant fra radarskjermen.

Han fikk ikke noe svar.

Øyenvitner så flammer slå opp mot kveldshimmelen i delstaten New York da flyet traff huset i Clarence Center i delstaten New York. I tillegg til de 49 om bord i maskinen av typen Dash 8 fra Continental Airlines, omkom en person på bakken.

Flygelederne gjorde desperate forsøk på å få kontakt med besetningen, som forsøkte å lande på flyplassen ved byen Buffalo rundt klokken 22.10 lokal tid torsdag kveld. Været i området var dårlig, med snø og sludd.


Mistet søsteren

- Moren min kom med lyder jeg aldri har hørt før da jeg ringte og fortalte om ulykken, sa Chris Kausmer, som mistet søsteren Elise i flyulykken.

- Nå tenker jeg på mamma som må fly hit hjem fra Florida, og lurer på hva jeg skal fortelle til barna mine, sa Kauser til CNN.

Ulykkesflyet hadde over to tonn drivstoff i tankene da det traff huset i Clarence Center, melder nyhetsbyrået AP. Brannfolkene som kom til stedet, roses for heroiske forsøk på å finne overledende - men letingen var forgjeves.

Flere personer som bodde i huset, skal ha overlevd fordi de var ute og handlet.

- Hele himmelen ble oransje. Plutselig hørte jeg et skarpt smell, og huset mitt ristet, forteller Bob Dworak, som bor rett i nærheten av ulykkesstedet.

Flyet var på vei fra Newark flyplass utenfor New York by til Buffalo. Øyenvitner forteller til CNN at de hørte «merkelige lyder» fra flyet rett før det braste rett i bakken. Ifølge eksperter kan det ha vært flere årsaker til at flyet styrtet.

- Dette kan ha vært forårsaket av en kombinasjon av flere forskjellige ting. En av dem kan ha vært is på vingene. Men flyet er produsert i Canada og skal være laget for kaldt og dårlig vær, sier tidligere flyger Jim Tilmon til CNN.


- Uvirkelig

Det skal ikke ha vært noen kommunikasjon fra cockpit til kontrolltårnet på flyplassen før ulykken inntraff. En kilde i de lokale myndighetene opplyser at flyet forsvant fra radaren uten noen forvarsel.

TV-bilder viste et flammehav og tjukk røyk. Tolv hus rundt ulykkesstedet ble evakuert. Pårørende til passasjerene om bord på ulykkesflyet fikk natt til fredag oppfølging av krisepersonell på flyplassen i Buffalo.

Dash 8 Q400 er samme flymodell som SAS og Widerøe hadde problemer med for et par år siden. Selskapene opplevde flere nestenulykker, blant annet krasjlandet et fly i Aalborg da et landingshjul klappet sammen.

(NTB)


DEMONSTRERTE: Beverly Eckert viste hva hun mente om langsom saksbehandling i Kongressen i etterspillet etter 9/11 i 2004. Foto: EPA/SHAWN THEW/Scanpix
DEMONSTRERTE: Beverly Eckert viste hva hun mente om langsom saksbehandling i Kongressen i etterspillet etter 9/11 i 2004. Foto: EPA/SHAWN THEW/Scanpix Vis mer