PROPAGANDA: Bildene er tatt av IS' offisielle mediebyrå, og en av bødlene har tilsynelatende en smarttelefon i hånda mens mannen dyttes av taket. Foto: LiveLeak
PROPAGANDA: Bildene er tatt av IS' offisielle mediebyrå, og en av bødlene har tilsynelatende en smarttelefon i hånda mens mannen dyttes av taket. Foto: LiveLeakVis mer

Mannen overlever IS' grusomme drapsforsøk. Da steines han av folkemengden

Drept fordi han var homofil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye bilder offentliggjort via LiveLeak gir en ny påminnelse om de grufulle straffemetodene som benyttes i de IS-kontrollerte områdene av Syria og Irak.

En mann kastes ned fra taket på en sju etasjer høy bygning i Raqqa - byen som er IS' såkalte «hovedstad» i Syria - fordi han skal være homofil. Da mannen lander på bakken viser det seg at fallet ikke var nok til å ta livet av ham.

Da blir han steinet av folkemengden som har samlet seg for å bivåne ugjerningen. Bildene er tatt av IS' offisielle mediebyrå, og en av bødlene har tilsynelatende en smarttelefon i hånda mens mannen dyttes av taket.

Sharia IS' shariaregler ble kjent i forrige måned, og Dagbladet omtalte nylig hvordan en kvinne skal ha blitt steinet til døde på grunn av utroskap, 17 menn skal ha blitt korsfestet og to menn skal ha blitt kastet fra en bygning fordi de ble anklaget for å være homofile.
Daily Beast hentet i den anledning fram et sitat fra terrorforskeren Charles Listers nylig publiserte rapport om IS.

Der går det fram at en konservativ og streng form for sharia-lovgivning er sentral i IS' styringsform. Dette inkluderer hudud - brutale straffemetoder som inkluderer steining og amputasjoner.

IS har videre forbudt ikke-religiøse klesplagg, gambling, å høre på ikke-religiøs musikk, og løs omgang mellom kjønnene.

Kastet av tak Ifølge aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights, som holder til i London og svært tett følger både borgerkrigen og terrorgruppene som herjer i Syria, er den antatt homofile mannen i 50-årene.

En video av den grusomme henrettelsen viser at mannen er plassert i en hvit plastikkstol mens han får bind for øynene av minst tre IS-krigere som selv har valgt å dekke til ansiktet sitt.

STEINES: Da mannen lander på bakken viser det seg at fallet ikke var nok til å ta livet av ham.

Da blir han steinet av folkemengden som har samlet seg for å bivåne ugjerningen. Foto: LiveLeak
STEINES: Da mannen lander på bakken viser det seg at fallet ikke var nok til å ta livet av ham. Da blir han steinet av folkemengden som har samlet seg for å bivåne ugjerningen. Foto: LiveLeak Vis mer

Først leses dommen - for å være homofil - opp for ham. Så kastes han ut fra det sju etasjer høye bygget i Raqqa og faller med hodet først mot bakken. Han er tilsynelatende i live da han lander, tross det høye fallet. Da blir han drept av folkemengden, som kaster stein og slår ham med stokker til han ligger livløs tilbake.