Mannen ropte «jeg skal drepe en muslim». Så stakk han Muhammed med kniv flere ganger

Mulig religiøst motivert knivangrep på toget i London. 

ANGREP: Det var her, på metrostoppet Forest Hill, sør i London, at angrepet fant sted. Foto: NTB Scanpix
ANGREP: Det var her, på metrostoppet Forest Hill, sør i London, at angrepet fant sted. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muhammed Ali, en mann i slutten av 30-årene bosatt i London, er alvorlig skadet etter å ha blitt stukket gjentatte med kniv på et tog i London tidligere mandag.

Mannens kone, Kulsuma Ali, forteller The Guardian at angriperen ropte «jeg skal drepe en muslim» idet han trakk fra kniven. Hun satt ved siden av ektemannen på toget da angriperen plutselig slo til. Intervjuet er det første kvinnen gjør etter overfallet.

- Det var grusomt. Denne mannen bare knivet ned min ektemannen min. Et av sårene er nær lungen og er svært farlig. Legene sier også de er veldig bekymret for synet hans, siden han ble stukket nær øyet, forteller Ali.

Angriperen skal angivelig ha spasert rundt på lokaltoget med kniven godt synlig, men ingen passasjerer stoppet mannen før angrepet var et faktum. Kulsuma Ali forteller at en sykepleier på toget var avgjørende for at mannen hennes raskt fikk tilsyn.

- Først var det ingen som kom og hjalp oss. Mannen min hadde blitt knivstukket mange ganger før noen reagerte. Jeg var sjokk og bare holdt ham i armene mine. En dame på toget som var sykepleier hjalp. Hun var fantastisk. Jeg må si takk til henne, det kan være at hun reddet livet han, sier Ali.

Hun har tre barn sammen med ektemannen som nå ligger på sykehus. Legene har fortalt pressen at mannen har fått én lunge punktert og fikk en rekke knivstikk i ansiktet under angrepet som fant sted sør i London.

- Det var blod overalt. Jeg var i sjokk og jeg har ikke sovet siden angrepet. Scenen bare går rundt og rundt i hodet mitt, sier Kulsuma Ali.

Paret, som opprinnelig er fra Bangladesh, hadde vært i moskeen tidligere samme dag, skriver Evening Standard. En 38 år gammel mann er siktet for drapsforsøk.