Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen siktet for Tromsø-drapet ble funnet utilregnelig tidligere i år

- Det burde vært gjort noe for lenge siden.

UTILREGNELIG: Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en mann i 60-årene i Tromsø julaften, ble funnet utilregnelig i en rettssak tidligere i år. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
UTILREGNELIG: Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en mann i 60-årene i Tromsø julaften, ble funnet utilregnelig i en rettssak tidligere i år. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en mann i 60-årene i Tromsø julaften, ble funnet utilregnelig i en rettssak tidligere i år.

Ifølge NTB var mannen i februar tiltalt for flere tilfeller av forfalskning, etter å ha fått utlevert betydelige mengder medikamenter ved flere apoteker i Tromsø. Det skriver avisa Nordlys.

Han har i tillegg vært tiltalt for å bære kniv på offentlig sted, samt et boliginnbrudd, et biltyveri og 25 tyverier fra personer og ulike forretninger.

Den siktede skal ha blitt undersøkt så tidlig som i 2011, og her ble det påvist at mannen hadde en psykotisk lidelse. Retten kom under tvil fram til at mannen ikke kunne dømmes, nettopp fodi han var psykotisk.

Mannen og kvinnen i 30-årene som er siktet for drapet, bodde i en kommunal bolig i Tromsø, og er begge tidligere kjenninger av politiet. Flere naboer skal ved gjentatte anledninger ha sendt bekymringsmeldinger om paret, både til kommunen og politiet.

Politiet skal også ha fått flere meldinger om hendelsen i morges.

- Vi har bare gått og ventet på at noe for jævlig måtte skje. I store perioder har alle naboene mistet nattesøvnen, sier en nabo til avisen.

- Det burde vært gjort noe for lenge siden. Vi har ringt kommunen og politiet mange ganger. Det er ikke alle gangene de er interessert i å komme.