Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Promillekjøring

Mannen sjanglet ut av bilen og prøvde å stikke av, men Espen var ikke nådig

Familiefaren satte en stopper for fyllekjøring.

RASKT PÅ STEDET: Espen Karlsholmen hadde kontroll på sjåføren fram til politiet kom omkring ti minutter etterpå. Sjåføren hadde høy promille. Foto: Privat
RASKT PÅ STEDET: Espen Karlsholmen hadde kontroll på sjåføren fram til politiet kom omkring ti minutter etterpå. Sjåføren hadde høy promille. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld denne uka var Espen Karlsholmen ute i boligfeltet på Pepperstad i Vestby i Akershus.

Det var da han plutselig oppdaget en bil som hadde stoppet i veikanten. Sjåføren av bilen gikk ustøtt ut av bilen og begynte å tisse i en busslomme, skriver Vestby Avis.

- Han sto der og måtte lene seg inntil bilen. Jeg skjønte med en gang at han der ikke kunne kjøre bil, sier Karlsholmen til Dagbladet.

Skrudde av tenningen

HANDLEKRAFTIG: Espen Karlsholmen. Foto: Privat
HANDLEKRAFTIG: Espen Karlsholmen. Foto: Privat Vis mer

Det var da familiefaren skjønte at han måtte ta grep. Klokka var rundt 18.20 på kvelden, og han var selv på vei for å møte noen i forkant av et julebord.

- Jeg sa klart fra til mannen at han ikke kunne kjøre bil. Jeg gikk inn i bilen hans, skrudde av tenningen og tok ut nøkkelen, sier Karlsholmen.

Han er selv tidligere bokser og har erfaring som sikkerhetsvakt. Han trengte aldri å være fysisk, men var heller ikke nådig da han stoppet mannen. Karlsholmen ringte først politiet.

- Deretter snakket jeg hardt til mannen og ba ham om å sette seg inn i bilen. Han prøvde å stikke av en gang, men jeg fikk ham raskt tilbake i bilen, sier han.

1,6 i promille

Promilletesten i etterkant viste at mannen i 50-åra som ble hindret fra å kjøre videre hadde en promille på hele 1,6. Han hadde heller ikke gyldig førerkort, og er nå anmeldt for forholdet.

I saker med ruspåvirket kjøring regnes alt over 1,2 som «høypromille». Normalt skal det føre til en ubetinget fengselsstraff og førerkortbeslag i to år.

- Jeg er ikke sikker på om han hadde kommet så langt i den tilstanden han var, sier Karlsholmen selv.

Veien mannen ble stoppet på ligger midt i et boligfelt på Pepperstad der det bor omkring 500 mennesker.

- Det er den tida på døgnet hvor det er mest folk ute. Det er masse barn ute på veien, og derfor kunne det fort gått galt, sier han.

Skryt fra politiet

Hovedpersonen skryter av politiet, som kom etter omkring ti minutter. Hyllesten er gjensidig.

- Mannen hadde høy promille og var altså betydelig beruset, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Vestby Avis.

Han bekrefter at det var et vitne ringte politiet og som tok hånd om mannen fram til politiet kom fram.

- Det er veldig positivt at vitner griper inn i slike tilfeller. Man må selvsagt alltid vurdere egne evner og egen trygghet, men her virker det absolutt som om mannen har gjort dette. Dette endte jo som en solskinnshistorie midtvinters, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Vestby avis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!