Irak etter IS-kalifatet:

Mannen som avslørte IS' grusomme forbrytelser

Selv flere år etter at det såkalte IS-kalifatet ligger i ruiner må Omar Mohammad (33) ennå leve i skjul. Til Irak kan han bare drømme om å dra.

DOBBELT-LIV: I over tre år dokumenterte Omar Mohammed (33) IS' forferdelige forbrytelser på bloggen Mosul Eye, mens han latet som at han var alt mulig annet overfor andre. Dobbeltlivet ble så tøft at han flyktet fra Irak i 2017. I dag lever han et liv i eksil, under pseudonymet Omar Mohammed. Foto: Ap / NTB Scanpix
DOBBELT-LIV: I over tre år dokumenterte Omar Mohammed (33) IS' forferdelige forbrytelser på bloggen Mosul Eye, mens han latet som at han var alt mulig annet overfor andre. Dobbeltlivet ble så tøft at han flyktet fra Irak i 2017. I dag lever han et liv i eksil, under pseudonymet Omar Mohammed. Foto: Ap / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Omar Mohammed skulle egentlig bli kjemiker. Men historien ville det annerledes: I 2003, da Mohammad var 17 år, angrep USA landet hans, Irak.

- Alt ble endret, og det som skjer nå er et resultat av 2003-invasjonen. Jeg er helt enig i at Saddam Hussein og hans regime burde fjernes. Men ikke som amerikanerne gjorde, sier 33-åringen i dag.

Født i krig

Mohammed ble født under Irak-Iran-krigen i 1986. Han vokste opp Mosul, en multietnisk by der kristne, ulike typer muslimer, yezidier og folk med andre religiøse bakgrunner levde godt sammen. Så kom amerikanerne til landet i 2003.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer