Skutt på åpen gate: Politi undersøker stedet der en mann ble skutt og drept i Gøteborg sentrum tidligere i dag. Foto: ADAM IHSE / Scanpix
Skutt på åpen gate: Politi undersøker stedet der en mann ble skutt og drept i Gøteborg sentrum tidligere i dag. Foto: ADAM IHSE / ScanpixVis mer

Mannen som ble drept i Gøteborg var gjengleder

- Ren henrettelse, sier vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i morges ble skutt og drept på åpen gate i Gøteborg, tilhørte byens kriminelle miljø, melder den svenske avisa GP.

Svensk politi er foreløpig sparsom med informasjon rundt den drepte, men han skal ha vært en kjenning.

Sonet nylig Den 42 år gamle mannen ble for ikke lenge siden sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en dom for å ha deltatt i planleggingen av et drap. Før mannens fengselsopphold, var han leder for en organisert gjeng i byen.  

Han skal i en periode vært sett som en potensiell etterfølger til Naser Dzeljilji, som var leder for det kriminelle nettverket Naserligan i Sverige. Mannen valgte i stedet å opprette sin egen virksomhet. 

— 42-åringen hadde en sentral posisjon i kriminelle kretser før sin siste dom. Men han hadde tydeligvis uvenner, opplyser en politikilde ovenfor den svenske avisa.  

Drapet skjedde rundt kl. 09.15 i Erik Dahlbergsgatan i sentrum av byen. Han hadde akkurat forlatt familiens leilighet da han ble skutt, og flere av mannens familiemedlemmer ble vitne til hendelsen som nærmest kan beskrives som en henrettelse.

- Fraktet våre barn i sikkerhet En svartkledd maskert person ble sett avfyre fem skudd mot gjenglederen, før han igjen avfyrte to til. Gjenglederen skal ha blitt skutt i hodet og overkroppen. Flere personer som ble vitne til hendelsen, beskriver det hele som en ren henrettelse. En kvinne som kom til stedet rett etter hendelsen, sto sjokkert igjen på fortauet.

- Hun gråt og ringte til ambulansen, forteller et vitne til Expressen.

Naboer i området så seg nødt til å løpe i sikkerhet da skuddene ble avfyrt.

— Jeg og min søster hørte flere skudd. Etter at vi fraktet barna våre i sikkerhet i leiligheten, våget jeg meg å se ut av vinduet. Da så jeg mannen ligge på fortauet. Ansiktet og brystet hans var blodig, sier et vitne til GP.  

Gjerningsmannen ble så sett løpende ned gata mens han kastet fra seg pistolen.

Politi innledet hjerte-lunge-redning på stedet, men mannen var ikke til å redde. Det har også funnet en moped i nærheten som stod i brann,og man tror denne har relasjon til drapet. Gata er nå sperret av, og politiet har tatt hånd om våpenet som ble funnet ikke langt fra stedet.