HAVARI: Et mikrofly med to personer ombord styrtet i skogen ved Hamar flyplass i går. Begge mennene ombord omkom. Foto: Frank Brandsås  / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix
HAVARI: Et mikrofly med to personer ombord styrtet i skogen ved Hamar flyplass i går. Begge mennene ombord omkom. Foto: Frank Brandsås / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpixVis mer

Mannen som ble skadd i flystyrt på Hamar døde

Ulykka skjedde tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld i 20-tida styrtet et mikrofly cirka 1,5 kilometer nord for Hamar flyplass. Flyet begynte å brenne.

Det var to personer ombord i flyet.

Arild Borud (47) mistet livet i ulykken. Det bekreftet politiet i går kveld.

Onsdag ettermiddag bekrefter politiet at også at den andre personen som var ombord i flyet, en mann i 60-årene, har mistet livet.

- Vrakrestene er fjernet Han ble sendt til sykehus tirsdag kveld med store brannskader.

- Det kan vi bekrefte. Det er en mann i 60-årene fra distriktet, sier Tom Kristiansen, operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvorfor flyet styrtet.

- Havarikommisjonen har vært på stedet og foretatt sine undersøkelser. Vrakrestene er også fjernet fra stedet for videre undersøkelser, og det er fortløpende tatt vitneavhør, sier han.

- Skjedd noe i lufta Politistasjonssjef i Hamar, Bjørn Lier, forteller at politiet har innhenta forklaringer fra 13 personer som enten så flyet i lufta eller som var på stedet det styrta.

- Det eneste vi kan si nå er at det ser ut som om det har skjedd noe med flyet i lufta, og at det har hatt en ukontrollert styrt mot bakken. Noe mer enn det vet vi ikke, sier han.

Kriminalteknikere og havarikommisjonen fra Luftsportforbundet har gjort undersøkelser på stedet, og det blir i skrivende stund gjennomført tekniske undersøkelser. Politiet har også innhenta dokumentasjon fra flyplassen.

- Vi håper vi skal finne et svar på hvorfor flyet styrta, sier Lier.

Han sier også at de pårørende til de to mennene er varsla, og at de nå blir fulgt opp av kommunens kriseteam.

- Katastrofe Geir Magne Andersen, leder i Hedmark flyklubb, bekreftet til Dagbladet tirsdag kveld at flyet eies av flyklubben. Han bekreftet også at det var av typen Dynamic WT-9, som av eksperter omtales som et fly med svært høy sikkerhet. 

- Dette er helt katastrofe for oss, sa Andersen i går kveld.

Hamar lufthavn drives og eies av Hamar kommune.