Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen som ble skutt i beinet i Skogn, er fengslet

Knivstakk to menn og ble skutt i beinet av politiet.

SKJØT MANN: Politiet skjøt den nå fengslede mannen i beinet da han ikke ville legge fra seg kniven. Her fra åstedet fredag morgen. Foto: Jørgen Hjelmsøy
SKJØT MANN: Politiet skjøt den nå fengslede mannen i beinet da han ikke ville legge fra seg kniven. Her fra åstedet fredag morgen. Foto: Jørgen Hjelmsøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som knivstakk to menn og selv ble skutt i beinet av politiet i Skogn i Trøndelag fredag, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Politiet fikk Innherred tingrett med seg i synet på at den 24 år gamle mannen er en fare for omgivelsene da rettsmøtet ble holdt mandag. Det var i kjølvannet av et sjokkbrekk hos en gullsmed på Levanger natt til fredag at politiet oppsøkte den aktuelle adressen i Skogn for å sjekke om en av beboerne hadde alibi for innbruddet.

- På denne adressen er det flere som er kjent fra rusmiljøet som holder til. I forbindelse med at politiet var på stedet, oppsto det en situasjon hvor en mann fra en av de andre leilighetene knivstakk sin egen bror og en bekjent, sier politiadvokat Åsta Elise Pedersen Elden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Hva som var årsaken til knivstikkingen, synes uklart. Det har ingen forbindelse til etterforskningen av innbruddet hos gullsmeden.

Skjøt i beinet

Politiet måtte til slutt skyte mannen i beinet da han ikke la fra seg kniven. Den ene bekjente ble sendt til Levanger sykehus med lettere knivskader og ble utskrevet fredag kveld. Den skadde broren måtte få behandling for knivskadene på St. Olavs hospital i Trondheim, men kunne skrives ut søndag kveld. I avhør har mannen erkjent straffskyld for knivstikkingen.

Mandag ble den 24 år gamle mannen framstilt for varetekt. Politiet fikk medhold i sitt krav om fire ukers fengsling. Under rettsmøtet kom det fram at mannen så sent som i april ble dømt for drapstrusler med kniv. Også i 2016 ble han dømt for tilsvarende handlinger. Politiet opplyste også retten om at de er nesten ferdige med å etterforske en annen sak der mannen i mars skal ha truet sin far med kniv.

Kjent fra tidligere

- Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere, og vi vil nå ta høyde for å be om en judisiell observasjon av ham mens han sitter fengslet, sier politiadvokaten.

Når det gjelder etterforskningen av sjokkbrekket hos gullsmeden i Levanger, har politiet så langt verken noen pågrepne eller mistenkte. En stjålet Audi som er satt i forbindelse med tyveriet, ble søndag funnet, men så langt uten noen spor etter kjente gjerningsmenn. Deler av det politiet mener er utbyttet fra ranet er funnet utendørs, men det er usikkert om det er alt som er kommet til rette.