Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen som ble skutt på Oppsal, døde av skadene

Siktelsen mot en 53 år gammel mann endres til drap.

SKUTT:  En mann i 50-åra ble skutt på Oppsal i Oslo tirsdag formiddag. Mannen døde onsdag av skadene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKUTT: En mann i 50-åra ble skutt på Oppsal i Oslo tirsdag formiddag. Mannen døde onsdag av skadene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-åra ble skutt i hodet på Oppsal tirsdag formiddag.

- I forbindelse med skytingen på Oppsal tirsdag, hvor en mann ble skutt og kritisk skadd, er politiet nå varslet om at mannen er død. Han døde på sykehuset i dag, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

En 53 år gammel mann ble pågrepet på stedet og er siktet i saken. Siktelsen mot den pågrepne mannen blir nå endret til drap, opplyser politiet.

Kjent konflikt Mannen i 50-åra ble skutt under lunsjen på Oppsal Vaktmestersentral.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.33.

- Den siktede og fornærmede kjenner hverandre. Det er en konlikt dem imellom, som også er kjent for andre, men det er ikke knyttet til arbeidsgiver, sier politiinspektør Grete Lid Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har begjært fengsling av siktede, og fengslingsmøtet avholdes klokka 13.  

Nekter avhør
Den siktede har nektet å la seg avhøre av politiet.

- Det får vi ta etter hvert. Det er en helt spesiell forhistorie som ligger bak, sa 53-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk til Dagbladet tidligere i formiddag, uten å kunne gå nærmere inn på hva denne forhistorien er.

Den siktede har samtykket til varetektsfengsling. Han møter ikke selv i retten i dag.

- Vi har fått gjennomført veldig mange vitneavhør, men det er siktedes forklaring vi nå ønsker. Vi ønsker å få avklart så fort som mulig med forsvarer når det kan la seg gjennomføre, sier Metlid.

Tidligere domfelt 53-åringen er opprinnelig fra Polen, men har norsk statsborgerskap og har bodd i Norge i over 30 år. Han er tidligere domfelt for narkotikakriminalitet.

Han ble i 2001 dømt i Borgarting lagmannsrett til sju års fengsel for innførsel av 5,8 kilo amfetamin og 237 gram hasj. Han er også tidligere domfelt for oppbevaring av amfetamin. I 2006 ble han i Hardanger tingrett dømt for medvirkning til omsetning av 500 gram amfetamin.

- Vi er ikke kjent med at dette har noen sammenheng med denne saken. Vi er kjent med at det er en konflikt mellom disse to, og noen annen historikk har vi ikke, sier Metlid.

Politiet opplyser at avdøde var fra et «annet øst-europeisk land» enn siktede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media