TAPTE I LAGMANNSRETTEN: Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene partenn har delt  den i to da han mener  halvparten  av den gamle boden står på hans eiendom. Mannen som gikk løs på naboens uthus, har nå tapt i lagmannsretten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAPTE I LAGMANNSRETTEN: Nabokrangel om en bod på Vendla på Nesøya i Oslo har ført til at den ene partenn har delt den i to da han mener halvparten av den gamle boden står på hans eiendom. Mannen som gikk løs på naboens uthus, har nå tapt i lagmannsretten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Mannen som delte naboens hus i to tapte i lagmannsretten

Mente han hadde rett til å gå løs på naboens hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som delta naboens uthus på Nesøya i to for to år siden, tapte mot naboene i Borgarting lagmannsrett.

4. april 2014 gikk Arne Vigeland løs på naboens uthus på Nesøya. Han har tidligere uttalt at han ikke bestrider at han sto bak rivingen. Han mener at bygget delvis sto inne på hans tomt, og at han var i sin fulle rett til å rive det som sto på hans eiendom.

Asker og Bærum tingrett kom i sivilsaken fram til at naboene hadde bruksrett til arealene, og at rivingen av uthuset var ulovlig.

Vigeland anket saken, men tapte i Borgarting lagmannsrett. Ifølge dommen tilhører bruksretten eiendommene, ikke personene som måtte bo der, skriver Budstikka.

Vigeland ble dømt til å betale 278.000 kroner i sakskostnader til naboene, i tillegg til 120.000 kroner i sakskostnader for den tidligere saken.

Straffesaken mot Vigeland, som er tiltalt for grovt skadeverk for kappingen av huset, ble utsatt i påvente av endelig avgjørelse i den sivile saken.

(NTB)